Актуално

Милиони за „Хемус“ изнесени кеш в сакове и чували. Рашков: Намесени са близки на Бойко Борисов

От близо 84 млн. за лот 5 на АМ „Хемус“, 60 млн. са изнесени кеш в сакове и чували по вемето на управлението на ГЕРБ. Това обявиха на брифинг от Главна дирекция „Национална полиция“.

Превежданите авансово суми за строителството на магистралата са се движили между различни фирми. За месец и половина в хода на разследването са били разпитани близо 200 човека, а екипът проверяващи наброявал около 60 души, стана ясно на брифинга.

„Установено е, че на лотове 4 и 5 на АМ „Хемус“ има извършени много монтажни работи, без наличие на влязло в сила разрешение за строеж. За тези дейности фирмите са получили авансово плащане от „Автомагистрали“ ЕАД”, каза директорът на ГДНП Станислав Станев.

Рашков: Намесени са близки на Бойко Борисов. Борисов да каже къде е той в схемата „Хемус“, тя ли е напълнила чекмеджетата му!

Вътрешният министър направи коментар и за банката, за която твърди, че е собственост на Борисов. „Не, не е на Цветелина Бориславова. Банката е на един човек, който е в близки отношения с Бойко Борисов, в много близки отношения. Там са били в много близки отношения Борисов, Румен Николов-Пашата, Маджо, Маргините и други”, уточни силовият министър.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как се работи с google classroom

Русия глобява Twitter

Защо да се прави одит след изборите?