Кредити Онлайн кредити

Банките с най-ниски лихви по кредитите през 2023 г.

В момента има голямо разнообразие от оферти на банки и кредитни институции, множество предложения, убеждавайки ни, че се предлагат най-добрите условия. Но можем ли така лесно да определим кое предложение е по-изгодно за нас и коя финансова институция, предлага най-изгодния лихвен процент?

Коя финансова институция предлага ниски лихви?

Реално погледнато е строго индивидуално дали предлаганата лихва е изгодна или ниска, поради това, че зависи от нуждите на клиента. Всички банки имат предложения и условия, които са специални за определени профили кредитополучатели. Точно какво предложение ще ви отправи финансовата институция, зависи от нашите доходи, от целта и вида на искания кредит, дали и какво обезпечение ще има, месторабота, сферата, в която работите и др. След коментирането на всички детайли се  изготвя предложението с определения лихвен процент и различните такси, накрая се прави съпоставка и се взема решение дали предложението е изгодно за вас.

Как да направите сравнение, дали предложената ви сделка е добра за вас?

Подайте искания за кредит в поне няколко банки. Уточнете всички детайли и вземете крайна оферта от всички места, където сте заявили кредит. Внимателно проучете и сравнете предложенията, ако се налага си направете списък с плюсове и минуси на съответните предложения. Така ще можете да вземете най-разумното решение, спрямо вашите нужди.

Дали мога да получа по-изгодна лихва от текущата ми банка?

Това е въпрос на известни преговори, желателно е представите пред вашата банка, ме сте провели срещи с други финансови институции, които са ви отправили много по-добри условия. Това може да се каже, че е първата крачка към предоговаряне на условията на кредита ви, но все пак не е гаранция, че банката ще приеме вашите условия. Не мислете, че след като сте клиент на банката от дълго време и сте обслужвали кредитите си редовно и добросъвестно, институцията ще е готова на свали от лихвата.

Знайте, че банката с която работите не е в състояние да смъкне драстично лихвата по вашия кредит. Тя все пак е пресметнала какви доходи ще й донесе този кредит. Да, съществува вариант лихвения процент да бъде коригиран, но все пак няма да е най-изгодното, което може да получите.

кредити

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Проверка на кредит по ЕГН

Как се маха запор на сметка

Кредит за военнослужещи