Кредити

Възможности за откускане на кредити за безработни

Кредит за безработни

Има няколко начина за финансиране, а заемът без доказване на доходи, е един от тях. Вярно е, че банките не отпускат такива заеми, защото те нямат право да одобряват заявления на клиенти без официален трудов договор и удостоверение за доход. Банките одобряват единствено двата основни източника на доход – заплата и пенсия. Това правило може да има изключения, когато кредитоискателят предостави определение гаранции.

В същото време кредитните компании отпускат кредити за лица, които имат стабилен, регулярен доход, независимо от източника. Те одобряват заявките за кредит при условие че клиентите могат да им върнат парите (по-голямата част от фирмите предлагат възможност за финансиране, ако къщата, колата или земята могат да се  ипотекират). Когато говорим за такъв заем, максималната сума, която може да се достигне, е около 100 000 евро и зависи до голяма степен от стойността на ипотечния обект, а периодът на погасяване е между три и пет години.

Разбира се, има и опция за онлайн кредит без доказателство за доход, но заемът е без висока стойност. Дори ако този вид кредит е изгоден за вас, трябва да знаете, че ако можете да докажете, че имате стабилен доход, сумата, която можете да получите, е много по-висока.

Предимства на кредитите за безработни

Този кредит има безброй плюсове:

  • Ипотекираният актив все още може да се използва;
  • Кредитът може да бъде получен от всеки български гражданин, който е над 18 години, като обикновено е необходима само лична карта.

Недостатъци на кредитите за безработни

Непредвидени ситуации могат да причинят големи финансови проблеми, така че кредитите, които обсъждахме досега, са глътка свеж въздух, когато наистина се нуждаете от пари. Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е че трябва да сте сигурни от самото начало, че ще може да изплатите парите си. Уверете се, че връщате парите навреме, тъй като санкциите могат да причинят големи проблеми, включително факта, че институциите си запазват правото да се обадят на специализирани фирми, за да възстановят парите си, както и техните разходи.

Хората се обръщат към такива големи заеми, когато възникнат извънредни ситуации, които не могат да бъдат покрити по друг начин. Информирайте се за финансовите институции и техните оферта чрез нашето сравнение на оферти и изберете най-доброто решение за вас.


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кредит онлайн за 5 минути

Какво е револвиращ кредит

Кредит без трудов договор – за мен ли е?