Здраве и красота

До колко години е потентен мъжа

Кога мъжката плодовитост започва да спада? Подобно на женската плодовитост, мъжката плодовитост намалява през цялата зряла възраст, но експертите предполагат, че възрастта на мъжа няма съществен ефект върху неговата плодовитост, докато не навърши 40-те години, тъй като има само около 1-2% спад в подвижността / морфологията на сперматозоидите .

Може ли мъж над 50 да забременее жена?


Въпреки че е вярно, че мъжете продължават да произвеждат сперма до напреднала възраст, това не означава, че ще бъдат фертилни на 50 години . И както шансовете на жената да забременее започват да намаляват в средата на 30-те години, така и плодовитостта на мъжа. Фертилитетът при мъжете обикновено започва да намалява на възраст между 40 и 45 години, когато качеството на спермата намалява.

Възрастта и плодовитостта на мъжете


Докато ефектите на възрастта на жените върху плодовитостта са известни от дълго време, по-нови проучвания са установили, че възрастта на мъжкия партньор също влияе върху шанса за бременност и здравето на бременността.

  Ето как да се справим със сухите и уморени очи


ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  • Възрастта влияе върху плодовитостта на мъжете и жените.
  • Възрастта е най-големият фактор, влияещ върху шанса на жената да забременее и да има здраво бебе.
  • Намаляването на плодовитостта при мъжете е по-слабо, но възрастта на мъжа влияе върху шансовете партньорката му (жена) да зачене.
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо не мога да заспя

Ползите за здравето от CBD маслото: как да го приемаме за максимална ефективност

Защо горчат краставиците?