Кредити

Заеми за пенсионери. Възможност и реалност!

Заеми за пенсионери: какви са възможностите и каква е реалността?

Онлайн заеми за пенсионери с минимална документация

Преди няколко години кандидатстването за заем за пенсионери, без да преминават през тромав бюрократичен процес и дълга, досадна документация, беше немислимо. В днешно време обаче е възможно кандидатстване за такива заеми при улеснени процедури и само с лична карта.

Въпреки че заемите за пенсионери в напреднала възраст, предлагани от фирмите, изглеждат привлекателни, трябва да се има предвид, че ГПР е по-висок в сравнение със заема за пенсионери от традиционна банка, но не се удържат такси и комисионни. Също така, времето за погасяване може да се предоговаря и крайния срок на падежа да се променя.

Основни характеристики на кредитите за пенсионери

  • Тези заеми имат кратък период на отговор;
  • Най-добрата финансова институция, когато кандидатствате за заем за пенсионери по болест, е тази, която най-добре отговаря на вашите нужди;
  • Условията и цените за онлайн заемите варират постоянно, така че е важно да сравните различните налични оферти;
  • Лихвите по небанковите заеми са малко по-високи от лихвите по заеми, предлагани от банки, но пък нямат такси и са склонни да отпускат и по-малки суми;
  • Целият процес на кандидатстване е 100% онлайн.

Потърсете кредит с преферениални условия

Едни от най-популярните видове заеми за пенсионери са промоционалните кредити с 0% лихва, които се отпускат на нови клиенти. За да получите небанков заем с най-ниската лихва, потърсете кредитори, които предлагат първи безлихвен заем.

Има продукти например с гратисен период за плащане на главницата до 3 месеца, след което влиза в сила погасителният план, договорен в споразумението ви за кредит.

Ако се нуждаете от по-голяма сума, която първоначално не са ви отпуснали, може да започнете работа и да упоменете в заявлението и новия, допълнителен доход.

Докато банките имат горна възрастова граница, то тя е далеч по-висока при кредитните компании, като при някои дори това ограничение отпада. Обикновено максималното възрастово изискване при фирмите е кандидата да не е на повече от 75 г. по време на падежа на заема.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Условия за бърз безлихвен кредит

Банки работещи с лица с лоша кредитна история (ЦКР)

Превод на пари от кредитна карта