Любопитно

Защо работните обувки са важни?

Съществуват професии, изискващи носенето на специфично облекло, което ще осигури максимална защита на служителя и премахване на негативните последици на трудовата му дейност. Ето защо, по-долу ще разгледаме особеностите на отделните видове работни обувки и тяхното предназначение.

Кога е важно носенето на работни обувки?

Десетки са професиите, изискващи носенето на специални защитни боти, предотвратяващи наранявания от случайно паднали предмети върху краката. При изработката им обикновено се използват дебели и устойчиви материи, като естествената кожа, с добавени под нея допълнителни защитни метални вложки. Те са издръжливи на силен удар и натиск, което ще предпази пръстите ви от счупване дори и при преминаване на тежка машина. 

Дебелата материя, като естествената кожа, защитава от удари и механични наранявания, предотвратява проникване на вода и влага във вътрешността. Същевременно осигурява задържане на топлината и естествения обмен на въздуха, предотвратявайки поява на неприятни миризми.

Работни обувки боти

В кои професии се налага носенето на работни обувки

Това са професиите, представляващи потенциална заплаха за служителите, ако не са оборудвани със специална екипировка, боти или маратонки. Сред тях са строителните, заваръчните, пожаробезопасните дейности и т.н. В подобни професии винаги съществува възможност за падане на тежки предмети върху краката или случайни удари, което изисква вземането на превантивни предпазни мерки.

  Как да говорим интелигентно?

Служителите в офисите не се нуждаят от специални работни обувки, въпреки че корпоративната среда може да го налага. Нуждата от носене е повече от визуална гледна точка, отколкото от защитна.

Какви могат да бъдат открити на отрасловия пазар

На пазара на работните обувки, според онлайн магазин Stenso.net, основно се срещат:

  • летни – те са леки и удобни, позволяват естествено проветрение;
  • зимни – по-дебели и топли материи, осигуряващи комфорт и топлина;
  • мъжки – имат адаптиран за мъжката визия дизайн;
  • дамски – предназначени са за жените и имат съответния дизайн;
  • качествени и маркови решения – марковите решения винаги са по-дълготрайният избор;
  • маратонки – леки и гъвкави, те са предназначени за не особено рисковите дейности, като предназначението им е предимно за осигуряване на повишен комфорт;
  • боти – носят се през зимата или в случай на необходимост от предпазване на глезена и над него;
  • ботуши – те са водоустойчиви и са предпочитани в дейностите, изискващи предпазване от проникване на кал и вода във вътрешността, като при водопроводчиците.
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какво е уеб разработка и как работи? 

Всичко което трябва да знаете за камерите за видеонаблюдение

Линк билдинг – основни принципи и въздействието върху SEO