За дома

Как да си направим къща за куче?

Как да си направим къща за куче – стъпка по стъпка

Ако имате градина, със сигурност сте се замисляли повече от веднъж да построите кучешка къща. Нормално е да се тревожите за комфорта на вашия домашен любимец, тъй като това е едно от най-важното нещо, за да направите вашето куче щастливо. Неговата почивка е жизненоважна и ако той си почива добре, косвено и вие.

Материалите за направата на евтина домашна къща за кучета

Въпреки че на пазара вече има произведени дървени и пластмасови къщи, не се колебайте да се насърчите и да построите сами. Цената на къщата за вашето куче ще зависи от материалите, които използвате. В допълнение към дървото ще ви трябват и други материали като:

  • Бои или масла против влага:
  • Не забравяйте, че те не трябва да са токсични.
  • Дърво: препоръчва се дебелина 1,5 сантиметра .
  • Пластмаса или полипропилен.
  • Отвертка и поцинковани винтове.
  • Монтажно лепило.
  • Четки и лак.
  • Асфалтов картон или тегола.

Най-добрият избор е дървото, тъй като то ще предпази вашето куче, и изолира по-добре от студа. Предимството на пластмасовите е, че се почистват много лесно.

Размерът

Преди да направите нещо, първото нещо, за което трябва да помислите, е размерът , който ще има. За да бъде колибата приятна за кучето, тя не трябва да бъде нито твърде голяма, нито твърде малка. Помислете, че вашето куче трябва да може да се разхожда вътре в него без проблеми.

  Вдъхновяващ проект за интериорен дизайн: Превръщане на апартамент в уютен дом

Не забравяйте, че една от целите на създаването на този подслон е вашият домашен любимец да бъде защитен от студа и дъжда.

Какво трябва да оцените, когато изграждате основата на вашата кучешка колиба?

Има някои въпроси, които трябва да се вземат предвид при изграждането на основата на навеса, като изолация, височина на основата и размерите на къщата.

Изолация: В идеалния случай трябва да можете да изолирате пода с цимент или бетон. Винаги търсете материали, които са водоустойчиви.

Височина на основата: Не е добра идея да строите кучешката къща на нивото на земята. Влагата ще продължи да прониква и ако вали много, може дори да се наводни.

Измервания на къщата: Винаги ще зависи от размера на кучето. Като ориентир, дължината трябва да бъде 1 до 1/2 пъти дължината на вашето куче, без да броим опашката. Ширината трябва да бъде 3/4 пъти по-голяма от дължината на вашето куче, без да броим опашката. И накрая, що се отнася до височината, тя трябва да бъде около 1/4 по-висока от височината на главата на вашето куче.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Предимства на чехлите и защо да носите чехли у дома

Как да изберем кухненски ъгъл?

Как да изберем икона на покровител според дата на раждане?