Любопитно

Кои чайове ще ви помогнат ефективно в борбата с летните жеги?

Много често се смята, че чайовете са предназначени само за моментите, когато сте болни или е много студено навън. Именно затова в днешната статия ще опровергаем всичко това и ще ви запознаем с няколко билки, които ще ви помогнат да се справите с големите летни горещини. А кои са те, ще разберете в следващите няколко абзаца.

Чай от бял равнец

Една изключително популярна билка, която ще намерите в билкова аптека 36.6 и с нея може да си сътворите ароматен и полезен чай. Препоръчваме ви да го използвате, когато вече е леко изстинал и да му добавите няколко кубчета лед, малко листа от мента, захар или друг подсладител.

Тази разхлаждаща комбинация ще ви помогне да се справите и с най-големите горещини. Не забравяйте, че е важна и консумацията на чиста вода, затова винаги носете шише с вас. Насладете се на вкусната напитка с приятна компания и не забравяйте да проверите останалите билкови чайове. Вижте кои са те:

Чай от мента

Това е основната билка, която се използва в жегите и може да я срещнете като допълнение на много летни коктейли, дори и в чиста вода. Освен че може да я използвате за инхалации при кашлица и настинки, е чудесна опция за топли чайове през зимата и студени през летния период. Опитайте да комбинирате чая от мента с лимон, пресни краставички, малко малини или пък ягоди. Ледът е основна съставка във всяка от изброените напитки в статията и тук не го пропускаме.

Не забравяйте, че използването на чайове датира от много години и е един от първите методи за заздравяване на организма, както отвътре, така и отвън. Направете си цяла кана и я оставете в хладилника. Веднага щом температурите се покачат, ще имате страхотен метод за разхлаждане, а и за създаване на добро, лятно настроение.

Градински чай

  Как да говорим интелигентно?

Градинският чай е също известен и като салвия и може да го срещнете в много комбинации с други билки. В случая обаче, ни е необходим само той, защото е страхотно средство за борбата с топлото време. Освен че има страхотни свойства, с няколко кубчета лед може да го превърнете в идеалната лятна напитка, която може да консумирате всеки ден. Ако искате да намерите свежо допълнение към него, е добре да добавите чай от шипка. Той ще ви предостави малко червен цвят в чая ви, страхотен аромат и допълнителен вкус.

За съжаление, всяка една от тези комбинации не е подходяща за бременните дами, но сме помислили и за вас. Намачкайте пресни листа от мента и изстискайте малко пресни плодове. Сложете си допълнително листа, малко лед и резенчета лимон. Това ще бъде една много ободряваща и изключително лятна напитка, която ще ви помогне да отпочинете и да се спасите от големите жеги. Не забравяйте да сложите малко подсладител, бяла или кафява захар на вкус. Така ще създадете още по-приятна за консумация напитка.

Обратно на очакванията, ние ви предлагаме да създадете новите си любими коктейли с основна съставка билки. Заложете на различните чайове, малко пресни листа. Не забравяйте лед и нещо за подслаждане. Коя комбинация ви хареса най-много?

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изгоним гълъби?

НАСА потвърждава 5000 планети, като все още се броят за още

Мъжки имена / имена за момчета