Хоби

Колебания в избора: Ръчен или електронен часовник за дете

В желанието си да научим децата да са в крак с времето, не е нужно да прибързваме, а първо да ги подготвим за материята  

Да отглеждаш дете е едно приключение и това не е клише, а самата истина от живота, която разбира всеки, тръгнал по пътя на родителството. С първия син или дъщеря ентусиазмът определено е завиден, което понякога се явява голямо предизвикателство за нас, за изборите, които правим и за методите на възпитание.

Често сме склонни да прибързваме с покупките и подаръците, с които желаем да предизвикаме емоция или опитност в наследниците си. Това с пълна сила се отнася и до колебанията относно часовниците за децата. Ако вашето момче или момиче вече е в предучилищна възраст, то вероятно вече се ориентира добре с циферблата на часовника.

Обърнете внимание на какво ниво са познанията му, когато посетите любимия си онлайн магазин и търсите часовник за дете от Timer.bg.

Така лесно може да вземете решение дали моделът да бъде ръчен или електронен. Някои сравняват резкия скок към технологичните удобства с употребата на калкулатор, преди да са усвоени уроците по смятане и таблицата за умножение.

Логиката има своите основания, но не може да бъде буквално приложена тук.

Причината за това е, че децата имат способността да попиват новостите паралелно, а ако наблегнете върху тяхната подготовка, несъмнено няма да остане за дълго непросветено и рано или късно ще владее часа и с помощта на ръчните часовникови варианти.

Имаме и следващ довод. Наличието на часовник у дома подпомага развитието на децата. Може умело да съчетаете двата вида и да ги улесните максимално в придобиването на тези знания.

Картоненият часовник е отлична идея, когато се стремите да внесете максимална яснота за смяната на часовете и минутите. Упражненията в тази посока са абсолютно плодотворни и бързо ще дадат своя резултат. Може да го изработите сами по шаблон от интернет, или да заложите на дървена играчка с подвижни цифри, която би имала идентична роля в случая.

При някои деца опитите ще дадат ефект още в началото, а при други ще се изискват повече повторения, но няма повод за никакви притеснения.

На даден етап всички успяват да се справят с тази задача, а далеч по-важно е да работите съвместно по въпроса с усета за времето. Това е част от дисциплината, която ще им помага да владеят, балансират и разпределят часовете, с които разполагат през деня. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да намерите своята сродна душа с помощта на астрологията

Как да вляза в Tik Tok

Как да си направим хвърчило?