Кредити

Кредити за пенсионери по болест

Какви са възможностите за заеми за пенсионери по болест?

Когато става въпрос за кредити за пенсионери по болест, трябва да се знае, че това могат да бъдат и хора на 25, 35 или 40 години. От значение е кредитоспособността на клиента, т.е. размера на пенсията и възрастта му. Когато кандидатствате, освен лична карта може да ви бъде поискан документ, удостоверяващ получаваната пенсия. Повечето кредитни компании допускат клиентите да са на не повече от 75 г., а някои дори нямат възрастова максимална граница. Когато искате да получите такъв кредит, потърсете оферта с преференциални условия.

Кой е най-добрият лихвен процент?

Сигурно сте се чудили колко ще ви струва кандидатстването за заем за пенсионери по болест?

Много важен фактор, който трябва да вземете предвид, е лихвеният процент, тъй като това е, което плащате, когато взимате пари назаем. Това е сумата, която финансовата институция начислява, когато ви отпуска пари.

Лихвеният процент е известен още като „цена на заема“ и се изразява като процент за определен период от време.

За кандидат за заеми за пенсионери по болест и не само лихвата ще бъде реалната цена на заема.

ГПР определя цената на заема, тъй като това е Годишният процент на разходите, включващ сумата, която трябва да бъде изплатена, калкулирана с всички лихви, такси и комисионни.

Лихва с фиксирана или променлива лихва?

Заемите, дори тези за пенсионери по болест, могат да се получат с един от двата вида лихва: фиксирана или променлива.

Опции, свързани с лихвения процент

  • Фиксирана лихва: приложеният постоянен процент ще се запази по време на периода на връщане, т.е. ще бъде същият процент от първия до последния ден, т.е. докато не възстановим целия заем. Този лихвен процент е най-често срещаният и в почти всички бързи и потребителски заеми.
  • Променлива лихва: този процент се обуславя от факта, че ако пазарните лихвени проценти се увеличат, лихвените проценти по заемите ще се увеличат, като по този начин ще се увеличат месечните плащания. Предимството е, че в случай, че пазарните лихвени проценти паднат, лихвите също ще паднат.
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кредитен консултант за хора с лошо ЦКР

Възможности за откускане на кредити за безработни

Какво е потребителски кредит?