Кредити

Кредит за безработни

Отпускане на кредит за безработни

Отпускане на кредит за безработни – условия, възможности и реалности!

Може би си задавате въпроса как е възможно да получите кредит без доказване на доходи? Много просто, в България не само банките предлагат кредити, но и други компании, наречени небанкови финансови институции. Кредитите за безработни са в категорията бързи онлайн кредити без доказателство за доход.

В наши дни, на хората им е все по-трудно да спестяват пари. Това е не само поради липсата на пари, но и защото има толкова много изкушения наоколо. Вероятно сте имали резервен фонд в определен момент, но не сте могли да устоите и сте похарчили спестяванията си.

Проблемът е, че липсата на паричен резерв ви оставя уязвими, когато възникнат непланирани разходи. Какво ще правите, ако се разболеете сериозно, автомобила ви се развали или се спука тръба в къщата? Едно време, единственият вариант би бил да се обадите на роднини или да отидете в заложна къща, но сега можете да вземете кредит за безработни, което ще ви спести доста проблеми.
Не кандидатствайте за онлайн заеми без доказателство за доход, освен ако нямате основателни причини за това. Много българи теглят бързи онлайн заеми и харчат парите за цели, които в никакъв случай не са спешни. Някои примери биха били: закупуване на най-новия модел мобилен телефон, хазартни игри, залози и т.н.

Съветваме ви да обмислите добре решението си всеки път и да не прибягвате до кредити от небанкови институции за хора без работа, освен ако не сте сигурни, че ще можете да спазите посоченото в договора.

Пари за безработни

Кредитите за неработещи могат да доведат до пристрастяване и да ви осигурят фалшиво чувство за сигурност. Ако изчаквате погасяването, само за да поискате нов заем, може да почувствате, че имате повече пари в джоба си, отколкото обикновено. В действителност тези суми се облагат с лихва, така че всъщност имате по-малко. Плюс това, ако вземете кредит без причина, ставате уязвим и в ситуация на реална нужда от спешни пари, когато наистина имате нужда от тях, рискувате да не ви одобрят за заем.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Безвъзмездни кредити или как да получите безвъзмездна финансова помощ

Овърдрафт или кредитна карта

Кредити за хора в безизходица