Кредити Любопитно

Кредит по време на криза

Потребителите на финансови услуги са загубили доверие в бъдещето по време на пандемията. Според различни оценки всеки втори кредитополучател признава, че доходите му са намалели с 10-50%. Това затруднява обслужването на задълженията, въпреки че е възможно да се уреди ваканция по кредит.

Вземете заем, ако наистина имате нужда от него

Около една четвърт от кредитополучателите заемат пари, за да покрият разходите за моментни желания, тоест за неща, които могат да бъдат пренебрегнати. Ситуацията се усложнява от факта, че значителна част от тях не съумяват да съизмерят своите финансови възможности с размера на месечните плащания. Мнозина не са готови да преминат към по -икономичен режим, да се откажат от обичайното. В резултат на това в случай на кризисен момент тези клиенти първо попадат в рисковата зона. Те бяха първите, които се обърнаха към банките с молба за предоставяне на кредитни ваканции.

Направете план „В“ за погасяване на дълга

Понякога отказването от най -малките потребности ви позволява да спестите прилична сума и да погасите заема предсрочно. И затова е по-добре да вземете заем за максимален период с минимално плащане за застраховка и да направите плащания с 10-25% повече от това, което се изисква за бързо погасяване. Това е вашият таен план.

  Как да върнем блясъка на мрамора?

Не забравяйте да прочетете договора

Само една трета от клиентите на банките внимателно четат споразумението и приложенията към него. Около 40% от кандидатите за кредитни ваканции са получили отказ.

Причините са много различни, но най-често това е неспазване на изискванията на закона. Затова банките започнаха да предлагат на кредитополучателите своите програми за рефинансиране.

Какво си струва да прочетете внимателно в условията, като разгледате всяка клауза от допълнителното споразумение? Какво си струва да се изчисли, колко е дългът в крайна сметка – няма значение дали е във ваканция или по програми за рефинансиране? Избягването на самозаблудата е просто – трябва да прочетете всичко, което подписвате. И да направите изчисляване на новите условия, дори на ръка на лист хартия, сравнявайки размера на надплащане.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Eднаквите числа

Кога се изплаща майчинството

Как се измерва нивото на шума в околната среда?