Кредити

Кредит срещу залог на автомобил

Кредит с обезпечение или залог автомобил

Много хора бъркат заем срещу залог на автомобили лизинг, ето защо трябва да се отбележи, че това са два различни продукта. Дори ако и двамата финансират покупката на автомобил, механизмът не е еднакъв. Чрез заем със залог на автомобили клиентът получава парична сума, с която купува желания модел, след което плаща вноски до изплащане на дълга. Кредит срещу автомобил може да изтегли всеки, който отговаря на условията на заемодателя. Може да кандидатствате както за потребителски, така и за бърз кредит срещу автомобил. Изгодна опция за много хора е получаването на кредит за употребяван без доказани доходи.

Лизинг за автомобил

В случай на лизинг автомобилът е собственост на компанията и клиентът плаща само да го използва. В този аспект лизингът на лека кола наподобява на дългосрочен наем. В края на лизинга колата става собственост на клиента, ако той е готов да я купи, като плати необходимата сума пари. Лизингът е адресиран почти изключително до юридически лица и има определени предимства, например износването на превозното средство с течение на времето се превръща в проблем за компанията.

Кредит за автомобил

Заемите за автомобили имат някои стандартни условия за отпускане, като например българско гражданство и постоянно пребиваване в страната, плюс възраст между 18 и 70 години (възможни са вариации). В повечето случаи е задължително да сключите застраховка тип КАСКО за закупената кола. Годишните разходи са относително високи, но застраховката е полезна и ви предпазва от нежелани събития. Ще ви е необходим и минимален месечен доход от официален източник като заплата или пенсия. Някои банкови институции също изискват минимален стаж за всякакъв вид заем.

Ако искате да закупите кола на кредит, първо потърсете желания модел. Разберете какво финансиране предлага вашият дилър или продавач на употребявани автомобили. Понякога нямате много опции, защото компанията може да работи само с определена банка. Ако имате избор между няколко институции, проучете внимателно предложенията и говорете с техните представители. Не забравяйте, че заемът за кола е дългосрочна отговорност и няма смисъл да бързате, за да не изберете лоша оферта. Възползвайте се от всички промоционални оферти и платете колкото е възможно повече, ако можете. Продължителността на договора и стойността на вноските могат да бъдат значително намалени.

Има вариант да използвате и друга услуга, наречена залог на автомобил в заложна къща. Тези услуги са много популярни през последните години в цялата страна

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Изчистване на кредитна история

Класификация на видовете кредити

Условия за златна кредитна карта