Актуално Любопитно

Моловете в Истанбул

Освен културното си наследство и природната красота, Истанбул е и една от най-добрите дестинации за пазаруване в света. Град, построен върху търговията, Истанбул е на кръстопътя на континентите и цивилизациите в продължение на много векове. Сред великолепните си джамии, дворци и музеи, това е едно от най -разнообразните и завладяващи места на Земята, където всеки пътешественик може да намери нещо по свой вкус. Докато мнозина разглеждат древните базари или елегантното авеню Истиклял за пазаруване, в Истанбул има и безброй търговски центрове.

Някои от тези търговски центрове са едни от най -големите и най-интересните в света. Без значение къде се намирате в града, наблизо има център за пазаруване според вашите нужди, от луксозните търговски центрове в Истанбул до евтините пазари.

Тук ще научите кои са най-добрите и най-популярните молове в Истанбул.

Чевахир

Разположен в квартал Сишли, на булевард Буюкдере, Чевахир има отличен достъп до системата за обществен транспорт и е сравнително близо до известния площад Таксим. Търговският център е бил най -големият в Европа, когато е построен и все още е един от големите търговски центрове в Истанбул, с голямо разнообразие от магазини и места за забавление.

Наред с други, търговски център Чевахиер предлага над 200 магазина, включително някои от най -популярните турски и международни марки, десетки ресторанти и кафенета, както и най-големият развлекателен център в страната, с 12 кино зали, зала за боулинг, малко пързаляне с влакче и много други.

Каньон

Разположен на булевард Буюкдере в квартал Левент в Истанбул, Каньон е открит през 2006 г. и има интересен дизайн на криволичеща долина. Един от търговските центрове в Истанбул близо до площад Таксим, до него може лесно да се стигне от метростанция Левент и предлага престижни марки в над 100 магазина, някои от които присъстват за първи път на турския пазар.

  Как да вляза в чужд WhatsApp?

Търговският център Каньон предлага също гурме ресторанти, елегантни кафенета, голямо кино, фитнес център и случайни представления на открито. Комплексът включва също 30-етажна висока офис кула и 22-етажна жилищна кула.

IstinyePark

Вероятно най -добрият сред луксозните търговски центрове в Истанбул, IstinyePark е първокласното място за ексклузивни марки и невероятни преживявания. IstinyePark се намира в квартал Sarıyer в Истанбул и привлича клиенти от квартали от висок клас на брега на Босфора.

Въпреки че IstinyePark е малко по-далеч от площад Taksim в сравнение с предишните търговски центрове, все още е възможно да се стигне до него с метро. Независимо от това, пътуването си заслужава, тъй като се отличава с превъзходен дизайн със затворени и открити пространства, включително огромен стъклен покрив и голям централен парк.

IstinyePark разполага с почти 300 магазина и марки, много от които луксозни и уникални, автентичен турски базар за храна, много ресторанти, кафенета, пекарни, както и модерен кинокомплекс, огромна фитнес зала и много други чудеса.

Търговски център Zorlu

Един от най -добрите луксозни търговски центрове в Истанбул, търговски център Zorlu се намира на превъзходно място в оживения квартал Sisli, с директен достъп до метростанция Gayrettepe, както и с отлични автобусни връзки.

Състои се от голям комплекс, който включва магазини от висок клас от почти 200 марки, включително известни луксозни марки, както и петзвезден хотел Raffles, най-големият център за сценични изкуства в Турция, мегаплекс Cinemaximum, ресторанти от висок клас, елегантни кафенета, жилища и офиси, всички те допълнени с изискан дизайн и атмосфера.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо се е повишило търсенето на орехи на едро – какви са ползите от този здравословен продукт

Как да накараме мъж козирог да се влюби

Нептуновата пещера