Финанси

Най-добри нискорискови инвестиции за 2022 г.

С оглед на високата инфлация в икономиката, готовността на Федералния резерв да повиши лихвените проценти и нарастващото напрежение заради конфликта в Украйна, 2022 г. се очертава да бъде трудна за инвеститорите. Затова е изключително важно инвеститорите да останат дисциплинирани. Изграждането на портфейл, в който има поне някои по-малко рискови активи, може да бъде полезно, за да ви помогне да преодолеете волатилността на пазара.

Компромисът, разбира се, е, че при намаляване на рисковата експозиция инвеститорите вероятно ще получат по-ниска възвръщаемост в дългосрочен план. Това може да е добре, ако целта ви е да запазите капитала и да поддържате постоянен поток от лихвени доходи.

Но ако търсите растеж, помислете за инвестиционни стратегии, които съответстват на дългосрочните ви цели. Дори при по-рисковите инвестиции, като например акциите, има сегменти (например дивидентни акции), които намаляват относителния риск, като същевременно осигуряват привлекателна дългосрочна възвръщаемост.

Какво да разгледате

В зависимост от това колко риск сте готови да поемете, има няколко сценария, които могат да се реализират:

  3 стъпки към първата инвестиция: как и къде да инвестирате пари през 2024 година

Без риск – никога няма да загубите и цент от главницата си.

Известен риск – Разумно е да се каже, че с течение на времето или ще излезете на печалба, или ще претърпите малка загуба.

Има обаче две уловки: Нискорисковите инвестиции носят по-ниска възвръщаемост от тази, която бихте могли да намерите на друго място с риск; а инфлацията може да намали покупателната способност на парите, съхранявани в нискорискови инвестиции.

Ако изберете само нискорискови инвестиции, вероятно ще загубите покупателната си способност с течение на времето. Това е и причината, поради която нискорисковите игри са по-добри за краткосрочни инвестиции или за скривалище за вашия фонд за спешни случаи. За разлика от тях по-високорисковите инвестиции са по-подходящи за по-висока дългосрочна възвръщаемост.

Ето кои са най-добрите нискорискови инвестиции през март 2022 г:

  • Високодоходни спестовни сметки
  • Спестовни облигации от серия
  • Краткосрочни депозитни сертификати
  • Фондове на паричния пазар
  • Корпоративни облигации
  • Акции, изплащащи дивиденти
  • Привилегировани акции
  • Сметки на паричния пазар
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Kак да изкараме бързи пари

Хакери крадат 100 милиона долара в цифрови токени от Harmony Blockchain Bridge

Може ли да се прехвърли кредит при развод