Любопитно

Органичните дрехи за новородени – топла прегръдка за нашите бебета

Чудили ли сте се защо органичното бебешко облекло има такава популярност сред съвременните родители по цял свят? Защо, освен да са красиви, те държат дрешките и завивките за техните деца да са от органична материя?

Нека се запознаем по-отблизо с тази нова тенденция. Да поговорим за това, какво е органично облекло, какви са неговите предимства и защо са така необходими за нашите бебета.И, разбира се, да се запознаем с принципите на отглеждане на конвенционален и био памук, за да се види разликата.

Кожата на бебетата е много по-чувствителна от кожата на възрастните. Нещо, което всички знаем и трябва да имаме предвид при избора на детски дрешки. Органичните бебешки дрешки са единствено подходящи за новородени, защото неорганичните влакна често се третират с пестициди, вредни за всеки организъм.

Ако си мислите, че памукът си е памук, да знаете, че грешите. В много държави, производителки на памук, се използват пестициди за милиони.  Затова, различни асоциации на органичните потребители по света казват, че органичният памук, който се отглежда без химикали, трябва да бъде първи избор, защото няма да има странични ефекти при носене.

Друг естествен и възобновяем ресурс е бамбукът. Бамбуковите еко влакна за тъканите се произвеждат с използване на нетоксични процеси. Бамбукът расте много бързо и не се нуждае от торове или пестициди. За съжаление, не всички производители на бамбукова тъкан използват само чисти бамбукови влакна. Затова, при закупуването на изделия от еко памук и бамбук,  винаги внимателно трябва да се проверяват  надеждността на производителя и марката.

Автентичните бамбукови тъкани са с най-високо качество и издръжливост. Дрехите, произведени от тях, са удобни, дишащи и не причиняват лоши миризми. Това може да бъде основния слой на облеклото, който се усеща като копринен кашмир върху кожата. Бамбуковата тъкан филтрира влагата два пъти по-бързо от памука, което я прави идеална за новородени и бебета.

Сертифицираният органичен памук е отгледан без използване на вредни вещества. Без формалдехид при обработка. Еко памукът се пере много добре. Позволява на тялото да диша, за разлика от синтетиката , която излъчва статично електричество.

  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Повечето хора, страдащи от дерматологични заболявания, могат да носят дрехи от естествени влакна като органичен памук или бамбук. С още по-голяма сила това важи за бебетата. А, ако нивото на чувствителност на кожата е много високо, тогава се налага да се носи хипоалергенно облекло без боя. Бамбуковата тъкан се явява естествен антимикробен материал за хора с чувствителна кожа, каквато е и бебешката. Бебешките дрешки и завивки, както и дрехите за възрастни, се опаковат в неизбелена хартия, за да се предпазят от остатъците от химикали по време на транспортирането. Еко тъканите от органичен памук и бамбук са обработени само с  няколко химикала и са възможно най-екологичните.

Решили сме да детоксикираме гардероба на своето дете или да осигурим еко дрешки, в които да гушнем  своето новородено бебе? И се питаме дали е възможно. Да, но трябва да  променим буквално всичко. А детските био дрешки са значително по-скъпи от традиционните. Но органичното облекло от 100% памук и новата бамбукова тъкан са алтернативи, които ще определят личния стил на детето от раждането му. Те са алтернативи, които предлагат предимства, без да компрометират околната среда. Освен това, био облеклото поддържа и подхранва земята и живота на всички хора, които участват в процеса на отглеждане на био влакна, в производството и разпространението на екологично  чистото облекло.

Защо органични материали? Защото бебешките дрешки от органичен памук и бамбук нежно и уютно ще гушнат всяко новородено и даже ще имат терапевтичен ефект върху неговата кожа. Колкото по-малко е детето, толкова по-големи са изискванията към неговите дрешки и завивки, които трябва да бъдат изработени от естествени материали, щадящи нежната бебешка кожа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изпратя локация

Връзки с обществеността като консултантска дейност

Защо не виждам кой е на линия във фейсбук?