Акценти Мода

Основни трикове за прикриване на недостатъци във фигурата ви

   С помощта на правилно подбраните дрехи можете не само да подчертаете достойнството на фигурата си, но и да скриете недостатъците. Не всеки обаче може да има гардероб с дрехи, които са идеални за определен тип фигура. Решихме да ви представим стилни макси модни съвети, с които можете да коригирате недостатъците на фигурата си и да се съсредоточите върху достойнствата си.

   Някои стилове и комбинации от неща могат да създадат истинска магия с нашата фигура. И само си помислете, няма нужда да се подлъгвате при избора им и още повече да прибягвате до големи разходи! Широките бедра, пълните крака или ръцете, големите крака и други недостатъци на тялото са лесни за скриване, ако следвате няколко основни съвета.

Широки бедра

   По правило те са тези, които искат да скрият собствениците с форми на тялото си от типа „круша“. Те се насърчават да носят дрехи, които ще изместят фокуса от ханша към тънката им талия и гърди. Рокли с тънки презрамки или връзки отпред ще се справят перфектно с това. Можете спокойно да носите топове и рокли с голи рамене, волани отгоре и големи щампи. Пряко пълнотата на ханша ще бъде скрита от поли с прилепване на талията в долната част, а дънки, поли и рокли с асиметричен подгъв в тъмни тонове също визуално ще разтегнат силуета ви.

  Как да зашием без да си личи?

Широки рамене

   Това е често срещан проблем при жените с форма на тялото тип обърнат триъгълник. В този случай най-лесният начин е да балансирате пропорциите с дрехи, които подчертават долната част на тялото ви. Прикрийте ширината на раменете чрез вертикални и диагонални линии в щампа или кройка, но е по-добре да откажете да носите жилетки и други хоризонтални гарнитури. Всички неща с декор в гърдите и раменете, както и деколтето ви  само ще засилят дисбаланса на фигурата ви.

Пълни ръце

     Особено трудно е да се скрие този недостатък през горещото лято, но все пак има няколко модни трика за това. Първо, използвайте ризи от мъжка кройка във всякакви нюанси. На второ място, рокли и блузи, изработени от фини материи с прави три четвърти ръкави. Дълбоко деколте или колан ще ви помогнат да насочите вниманието от ръцете към гърдите или талията си.

Пълни крака

    Рокли и поли с дължина малко под коляното, ще се превърнат в незаменим елемент от гардероба на момичетата с пълни крака. Правите панталони с висок ръст ще помогнат за напълно скриване на пълните крака. При широки прасци се препоръчва да се откажете от късите панталони и дънки. Също така е за предпочитане да носите обувки с токчета, но избягвайте модели с каишка на глезена.

Източник: БРОШУРА БГ

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Часовници Casio: избор на вечно качество и иновация

Модерните Къси Панталони за Лято 2023: Тенденции и Стил

Как да съчетаваме дамски боти и ботуши със зимните ни дрехи?