За дома

Правила за планиране на кухнята – експертни съвети

Планирането на кухня е трудна и много отговорна задача. Ето защо сме ви подготвили няколко експертни съвета, които да ви помогнат.

Извършване на измерване

Можете да започнете да планирате кухня само след като е направено ясно, разбираемо и точно до милиметър измерване на помещението, в което ще бъде разположен кухненския комплект.

В същото време е важно първо да планирате кухнята и след това да направите ремонт за готовия проект. Още на този етап е необходимо да се знае точно къде ще бъдат разположени всички комуникации, както и изхода за аспиратора и контакти. Имайте предвид, че довършителните материали ще „изядат“ няколко сантиметра, така че оставете малко поле.

Подреждане на оборудването и бяла техника

Планирането на кухнята започва с разположението на голяма бяла техника. Размерите с редки изключения, са стандартни, така че ние се движим по тях от тях. Решете къде ще бъдат разположени хладилникът, фурната, котлоните, съдомиялната машина и, разбира се, мивката. Ако има отделен фризер или шкаф за вино, не забравяйте да отразите това в проекта.

  Вдъхновяващ проект за интериорен дизайн: Превръщане на апартамент в уютен дом

Кухня за мен

Когато планирате кухня, трябва да вземете предвид навиците и начина на живот на тези, които живеят в тази къща. Обичате ли да ставате и да похапвате през нощта, тогава осигурете приглушена подсветка. В този случай светлината трябва да пада директно върху мястото, където ще се насладите на нощното хапване. Ако готвите малко на котлона, предпочитате да печете ястия във фурната – ограничете се до котлон с две горелки и поръчайте функционална фурна, която да върви към него.

Работен триъгълник

Мнозина са чували за правилото на работния триъгълник, върху който се основава цялото планиране на кухненския комплект. Същността му е проста: основните зони трябва да бъдат разположени така, че домакинята да може бързо да достигне целта. Да извади продуктите, измива, нарязва – готви! Хладилникът, мивката и печката трябва да са на една до две крачки един от друг.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Баня в ретро стил

Съвети за грижа за спално бельо

Какви тенджери да използваме, за да не надраскат керамичния плот?