Мода

Силата на сребърните накити – една неостаряваща ценност на времето

Носещо през средновековието красивото наименование “луна”, среброто винаги е било свързвано с нежния бял и сияен цвят. То е един от най-често срещаните благородни метали и това определя сравнително достъпната му цена. Обикновено в природата се намира в комбинация с други сплави, но това не възпрепятства изработването на едни от най-чистите и майсторски бижута, които красят поколения жени наред.

Да поговорим за неотразимите сребърни колиета. Дори самото име нашепва за изящество и стил. Няма жена, която да не се е наслаждавала искрено на подобен накит, а разнообразието от форми и модели не оставят безразличен никой човек.

В древността

Сребърните колиета са известни още от древен Египет. В тази омагьосваща и тайнствена епоха широко разпространена е била употребата на златото, но това не е изместило много назад среброто в стълбицата на ценните и желани благородни накити. Фараоните са осъзнавали, че красотата си заслужава и са му отреждали почетно място с своите украси.

Класика през годините

Класическите бижута се изработват от близо 93% чисто сребро, като то е примесено с мед. Покритието от 99,9% сребърна сплав обаче е отговорно за впечатляващия сияен блясък.

Обичате ли бяло злато? Може би си мислите, че с него ще изглеждате шик, но е интересно да отбележим, че въпросният метал съдържа в себе си над 60% сребро. След тези данни може би няма да подценявате последното, както до този момент.

  Как да зашием без да си личи?

Сребърните украшения са в състояние да вдъхнат живот и блясък на очите. Колкото по-близо се намират до лицето, толкова по-отчетлива ще е разликата в нашето излъчване. Едно сребърно колие може да разнообрази скучен тоалет до неузнаваемост. И най-семплата блуза ще изглежда зашеметяващо с малко блясък.

Среброто е удачен избор дори и за спортна визия. А фактът, че произхода на метала е благороден ще ви позволи свобода на движенията. То няма да пострада при мокрене, и ако ви е толкова любимо дори може да спите с него.

Потъмняването му с времето е естествен процес, но той е напълно обратим. Почистването е лесно и незабавно връща първоначалното му очарование. Следващият път когато се чудите с какво да зарадвате себе си и любимите хора, сребърният накит трудно ще се окаже грешка.

Ако при златото не всеки тен на кожата се оказва подходящ, то среброто прави комплимент, както на светлите, така и на по-тъмните дами.

А дали ще си поръчате изчистен и семпъл дизайн, отговарящ на нежната ви натура, или ще заявите своята индивидуалност с уникално впечатляващ модел зависи изцяло от вашето въображение и предпочитания.

Посетете страницата на https://shine.bg и си позволете щастлив блясък в очите.


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Топ 5 модни тенденции за лятото 2023: Идеи за стилни млади дами

Какви детски дрехи да изберете за коледна фотосесия?

Модата на трите линии продължава – какво ново от Адидас този сезон