За дома

Стратегическо планиране: 4 стъпки към идеално чист дом

Смяната на сезоните носи своите предизвикателства и в жилището ни, което е свързано с повече ангажименти, свързани с поддържането на чистотата

Като цяло, хората се разделят на два лагера: такива, които обожават изрядната чистота в дома си, и останалите, за които това е от второстепенно значение, но въпреки това трудно успяват да го пренебрегнат напълно. Е, наистина е невъзможно да имаме семейство, да отглеждаме деца и да посрещаме гости, ако жилището ни е потънало в мръсотия.

За всички, които не желаят да се ангажират излишно, решението е само едно – да си наемат фирма за професионално почистване. Всъщност тази опция пасва идеално на всяка концепция, защото ако се стремим към перфектно чист дом, отново е излишно да губим ценно време, което можем да прекараме с близките си, за да робуваме на праха и натрупаните замърсявания.

Вие избирате, но при всички случаи ще ви е нужен план, за да балансирате успешно между ежедневните си задачи:

Честота на абонамента

Практично е, ако договорите услугата си като абонамент, за да си осигурите периодични посещения от специалистите. С тях трябва да установите графика и го съобразете с обичайните си навици – дали почиствате всяка седмица основно, или го правите в началото на нов сезон.

Разбира се, тук може и да разширите традиционната си гама, именно защото ще поверите задълженията в ръцете на външен изпълнител. Преценете потребностите си и уточнете параметрите на офертата. 

Площта, на която е разположен имотът

Трябва да предвидите този въпрос навреме, за да може от компанията да изпратят нужния брой хора. Не само големината на имота, но и степента на замърсяване е съществена в случая, въпреки че дори да е сериозна, скоро това ще се промени и ще се радвате на уютен дом.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Изключително важно е да успявате да подадете ясна информация, преди сключване на договор, а ако е възможно да се извърши и оглед, за да се избегнат вероятните недоразумения.

Предвиденият бюджет за почистване

Това може да ви ограничава понякога и да се наложи да разчитате на услугите веднъж месечно. Не изпадайте в униние, а си изгответе допълнителен семеен график, в който всеки член на фамилията има своя малка задача, свързана с почистването. Съчетаването на професионалната услуга с личния принос е гаранция за успешно постигане на целта.

Както и да успеете да се включите, ползите ще бъдат осезаеми, а и ще си осигурите спокойствие, че бюджетът не е застрашен по никакъв начин.

Извънредни ситуации

Да, те могат да възникнат, но при нормални обстоятелства касаят ремонтни дейности или други преустройства, които да доведат до неочаквано замърсяване. Това също може да планирате и да предвидите периода, в който ще се случи, за да могат представителите на фирмата да реагират своевременно.             

Каквито и въпроси да ви възникнат, посетете сайта на Reflex-M, за да се запознаете с всички етапи на услугата и да си гарантирате качествено изпълнение


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Практична организация: Ето от какви ножове се нуждаете в кухнята

Кога замръзва климатика

Трендовете при мебелите за баня за 2024