Кредити

Съвети за изплащане на заем от частно лице

Вземането на заем от частно лице може да бъде неудобно и скъпо. За щастие пазарът на лични заеми се разви значително през последните години, като кредиторите се конкурират за вашия бизнес и предлагат по-добри условия от всякога. Въпреки това изплащането на заем от частно лице е предизвикателство за повечето хора. Няма стандартни условия за погасяване, както е при другите видове заеми от банки или кредитни съюзи. За да изплатите заем от частно лице възможно най-бързо, без да разбиете банката, ето няколко полезни съвета.

Търсене на най-добрите цени

Най-добрият начин да изплатите заем от частно лице възможно най-бързо е да намерите възможно най-добрите цени за всичко, което ви е необходимо. Например, ако трябва да вземете назаем няколкостотин лева, за да направите ремонт, може да успеете да го направите с много ниска лихва или дори безплатно. Най-малкото, може да успеете да вземете парите назаем с много ниска лихва. Това ще улесни изплащането на заема и ще ви спести пари в дългосрочен план. По същия начин, ако трябва да вземете личен заем, за да изплатите сумата на частно лице, можете да спестите хиляди левове, като получите възможно най-добрия лихвен процент.

Плащайте повече от минималната дължима сума

Когато изплащате заем от частно лице, трябва да плащате повече от минималната дължима сума всеки месец. Макар да е вярно, че плащането на повече от минимално дължимата сума няма да ви помогне да погасите заема по-бързо, то ще ви помогне да намалите общата сума, която трябва да върнете.

Преговаряйте за по-кратки срокове на погасяване

Повечето заеми от частни лица нямат определени срокове, което означава, че кредитополучателят може да ги изплати, когато пожелае. Ако изплащате заем от частно лице, може да има смисъл да преговаряте за по-кратки условия на изплащане. Това ще улесни изплащането на заема и ще ви спести пари.

Вземането на заем от частно лице може да бъде неудобно и скъпо. За щастие пазарът на лични заеми се разви значително през последните години, като кредиторите се конкурират за вашия бизнес и предлагат по-добри условия от всякога. Погасяването на заем от частно лице е предизвикателство за повечето хора. Няма стандартни условия за погасяване, каквито има при други видове заеми от банки или кредитни съюзи.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Нови онлайн кредити с лошо ЦКР

Фирми за бързи кредити

Кредит до 20 000 лв. с лошо ЦКР