За дома

Успокояващи фототапети за спалня

Независимо дали става дума за поразителен принт или реалистично фотоизображение, един фототапет може да превърне спалнята от скучна стая в убежище с усещане за спокойствие и топъл уют. Затова изборът на подходящ фототапет, който да създава такава атмосфера, е съществена част от ефективното декориране на спалнята, а това понякога може да изглежда малко сложно. Все пак, има много фактори, с които да се съобразим, за да постигнем желания естетичен резултат!

Тук ви предлагаме няколко полезни идеи и съвети, за да направите правилния избор и да създадете неповторима оптична илюзия, която да внесе много нежност и комфорт в спалнята ви.

Помислете за общото усещане, което искате да зададете в спалнята си и което да хармонира с вашата личност. Дали се чувствате по-добре в стая в по-тъмни цветове или предпочитате слънчево жизнерадостно настроение? Какъвто и да е вашият вкус, фототапетите предлагат по нещо за всеки – от традиционни флорални елементи, до съвременни геометрични 3D изображения, растителни или животински мотиви, архитектурни дизайни и реалистични фотоси.

  • Викторианска пищност – Ако вашият вкус клони към антични и изискани викториански мебели, с тапети в традиционни флорални мотиви в нежни, пастелни цветове и класически дамаскови мотиви, спалнята ще изглежда едновременно носталгично, но и модерно.
    • Класическа елегантностШироките двуцветни райета, елегантните fleur-de-lis орнаменти и имитиращите коприна будоарни мотиви, както и богатите тонове на скъпоценните камъни придават идеята и създават усещането за непреходна елегантност.
    • Флорална нежност Ако има изображения, които да внасят изразена нежност и топлина в една стая, то това са флоралните мотиви и шарки.  Пастелните тонове са красиви, но също толкова чувствени са и наситените цветове и смелите шарки. Изображенията на огромни цветя и 3D флорални мотиви придават неповторима нежна красота с нотка драматичност.
    • Чувствено тъмноФототапети с мотиви в тъмни, „кадифени“ тонове или дори в черно ще внесат едновременно, вълнуваща и успокояваща атмосфера и ще ви накарат да се почувствате уютно и приятно.
    • Вълнуваща романтикаНежни шарки и романтични орнаменти, графични изображения на птици, декоративни клетки и винтидж carte postale мотиви, тонове в смарагдово зелено, пастелно синьо, виолетово и прасковено, създават една интимна и изпълнена с чувственост романтична спалня.
    • Свежест от природатаПлажните и морски мотиви и изображения, щампите на дървесна кора и листа, както и разнообразните интерпретации на пищна тропическа растителност и цветя, са популярни сред любителите на природата и приключенията.
  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

Разгледайте разнообразието от фототапети на магазин GRANDecor тук: https://www.grandecor.bg/магазин-продукти/фототапети/

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какви тенджери да използваме, за да не надраскат керамичния плот?

Как да увеличите пространството във вашата баня

Протеинов хляб за деца – Здравословна алтернатива на класическата кутия за храна