Кредити

Безлихвени кредити – съществува ли кредит с 0% и какво трябва да знаем!

Подобно на повечето заеми, които се предлагат на банковия и небанковия пазар, безплатните кредити трябва да отговарят на няколко условия. Още повече, че говорим за сума пари, която може да бъде взета, без да предлагате гаранции или обезпечение на кредитора. Следователно, всяка оферта за безлихвен кредит до заплата, която е представена на пазара, трябва да бъде анализирана и едва след това да бъде приложена за получаване на парите. С този пост ще се опитаме да отговорим на въпроса какви са ограниченията за получаване на безлихвен кредит.

Обикновено фирмите отпускат заемите с максимална сума за безлихвен кредит до 1000 лв.

Ето условията към потребителите, които кандидатстват за такъв безплатен заем (в зависимост от небанковите компании, които го отпускат, условията може да варират в определени граници):

– Възраст – в някои случаи хората, кандидатстващи за безлихвен заем, трябва да имат определена възраст ( от минимална 19-20 до 75 години максимална възраст). Това ограничение може да варира в зависимост от политиките на отделната кредитна институция, така че, преди да кандидатствате за такъв заем, проверете дали отговаряте на това условие. В противен случай заявлението ви може да бъде отхвърлено;

– Брой заявления – за такъв кредит с 0 лихва може да се кандидатства само един път, като се има предвид, че може да се счита за промоция. Освен това, ако се обсъжда дългосрочна оферта без лихва, кредиторите вече няма да имат никаква полза, което би означавало техния фалит. Ето защо, мислете за този вид заем като спасителна помощ или като резервно решение за онези финансови ситуации, в които вече няма да имате решение;

– Период на изплащане – кредитът, който не включва плащането на каквато и да е лихва, е ограничен само до срока, в който парите трябва да се върнат от първия аванс или от първата заплата. Отделните фирми имат установен срок и е желателно средствата да не закъсняват нито ден. Много важно е те да се върнат без превишаване на датата на погасяване или допускане на забавяне. Всяко забавяне на срока на плащане е еквивалентно на превръщането на заема в стандартен (неговата стойност ще бъде стандартната, която обикновено се прилага за този вид заем).

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Краткосрочен кредит

Кредит по време на криза

Kандидатстване за кредитна карта онлайн