Кредити

Видове кредити

Всеки човек може да има проблеми с парите и често това са най-неприятните моменти – когато спестяванията са свършили, планира се голяма покупка, трябва спешно да платите за услуга и не е възможно да вземете назаем от приятели или роднини. В този случай за повечето хора единственият изход от ситуацията е получаването на заем. За щастие, в наши дни на пазара на финансови услуги се предлагат голямо разнообразие от различни видове кредити и кредитни сделки.

Видове заеми

Финансовата помощ може да бъде под формата на различни видове кредити за физически лица. Финансовите институции предлагат заеми за жилища, коли, стартиране на собствен бизнес и други. Преди да получите заем, трябва също да разберете основните характеристики и видове при заемите. Всички заеми са разделени на няколко вида в зависимост от основните им характеристики. По същия начин финансовата подкрепа от финансовите институции може да бъде разделена на:

  • отпускане;
  • сигурност;
  • време.

По отношение на причината, кредитите са целеви и нецелеви. При отпускането на последния вид финансовите институции нямат право да питат клиента за целта на получаване на парите. При целевите заеми всичко е различно. Такава материална подкрепа се предоставя за закупуване на конкретни стоки или плащане на конкретни услуги и кредитополучателят не може да харчи парите от заема за нещо друго.

  Нуждаете се от помощ сега? Бързи кредити с одобрение без поръчители

Разделянето на кредитите по обезпечение настъпва, когато получената сума е достатъчно висока, за да бъде оправдано такова изискване от кредитора. Вземането на заем в този случай, ще бъде при условие, че разполагате с определен актив или имущество. Факт е, че при по-голям риск или по-висока сума на заема, компаниите ще се нуждаят от гаранция, че привлечените средства ще им бъдат върнати. Обезпечението може да бъде от различни видове. Например, някои институции изискват поръчители, а други предпочитат обезпечение. Има и фирми, които изискват да застраховате обекта на кредита, като същевременно предоставят по-изгодни лихви.

Разделението по време, като правило, варира значително от един заемодател до друг. Например банките се опитват да отпускат дългосрочни заеми, защото им е неизгодно да работят с кратки срокове. Сред различните видове банкови кредити са потребителските, ипотечните, фирмените и кредитите за превозни средства.

Финансовите организации ви позволяват да вземете заем в България за всеки период, който ви е необходим – от няколко дни до няколко месеца. Тези услуги представляват различни видове краткосрочни кредити, като най-популярни от тях са бързите онлайн кредити.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Давност на кредит. Кога стария ни кредит може да отпадне по давност?

Лихвени проценти по кредити

Какво се случва, ако не плащаме кредита си?