Кредити

Ипотечен кредит с лоша кредитна история

Търсите ипотечен кредит за лица с лоша кредитна история?

Намалете очакванията си. Ако имате лоши кредити, може да не успеете да получите заем за дома си от „първи опит“. Ако го получите, ако получите заем, може да бъдете обременени с висок лихвен процент, който ще ви доведе да платите с хиляди повече от нормалното за този тип сделка. Бъдете реалисти относно това, което можете да си позволите – купуването на жилище е една от най-важните финансови транзакции, които някога ще направите.

Не започвайте историята на собствеността на дома си, като правите финансово споразумение, което не можете да си позволите. Ако това означава, че трябва да изберете по-малък дом или дом на по-малко желано място, направете го – това е по-добре, отколкото да не успеете да се справите в бъдеще.

Възползвайте се от ниското участие. Някой кредитни компании и институции предлагат заеми с много малки залози на купувачите на жилища. Докато типичният аванс може да бъде 20% от заема, някои заеми падат до 3,5% например, а такава сума е много по-лесно постижима. Ако нямате пари в брой, тези заеми са много интелигентен избор, особено ако имате по-малко от перфектен кредит.

Изискванията за получаване на този тип кредит са леко занижени, което е изгодно за хора с проблемна кредитна история.

Спестете пари за значителен депозит. Колкото повече пари можете да вложите в къщата си, толкова по-малка ще бъде вашата месечна ипотека. Значителните вноски също могат да ви помогнат да получите одобрение за кредит, ако имате лоша кредитоспособност. Не забравяйте да отделите пари за покриване на разходите около сделката, които могат да струват 3-6% от покупната цена.

Когато спестявате за депозит, пазете спестените пари отделно от обичайната си сметка за разходи. Посегнете към тези пари само при абсолютно спешни случаи.

Ако имате проблеми със спестяванията на депозити, помислете дали да не приемете работа на непълно работно време, да намалите ненужните разходи или междувременно да се преместите в по-евтин дом.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Изплащане на кредит след развод

Как да намалите лихвените проценти по ипотечния кредит чрез преговори за по-изгодни условия на кредита

Искам кредит