Недвижими имоти

Как да изберем елитен дом при покупка – 5 полезни съвета

Елитните луксозни имоти се избират по различни критерии. Всичко е от значение. Така например, следва да се имат предвид местоположението, класът, цената, репутацията на предприемача и още много други неща.

Днес ще ви запознаем с пет от най-полезните съвети от специалистите, които да ви напътстват при избора на лукс имоти.

Съвет 1. Обърнете внимание на дали имотът притежава нестандартно архитектурно решение


Всяка елитна сграда се отличава с оригинални архитектурни решения, а апартаментите в нея – с подобрено и нестандартно оформление. Също така и самата сграда не трябва да е твърде голяма, тъй като колкото по-малко апартаменти в сградата, толкова по-висок е нейният статус.

Съвет 2. Обърнете внимание на площта на жилището


Площта на привилегированите луксозни имоти трябва да бъде най-малко 150 кв. метра. Скъпите апартаменти и вили често имат площ от около 500 кв. метра и това не е границата. Някои модерни мезонети и апартаменти също покриват този диапазон.

Съвет 3. Разгледайте качеството на техническото оборудване


Всички комуникации в модерните лукс имоти трябва да бъдат надеждни и да за тях да са използвани съвременни технологии. Например, погледнете техните вентилационни и климатични системи. Довършителните работи също се отличават предимно с екологични и естествени материали.

В престижните сгради се обръща специално внимание и на системите за сигурност. Жителите на такива имоти трябва да се чувстват в безопасност и да не се тревожат за безопасността на имуществото си.

Съвет 4. Обърнете внимание на инфраструктурата


Всеки отделен имот от елитен клас има индивидуална инфраструктура. Например, съвременните жилищни комплекси с повишен комфорт разполагат със собствени фризьорски салони, фитнес зали, фитнес клубове, частни детски градини, басейни, вътрешни сателитни телевизионни системи и високоскоростен интернет.

Съвет 5. Обърнете внимание на района, в който се намира имотът


Районът, прилежащ към сградата, най-добре характеризира статута на елитно жилище. Прилежащото пространство следва да е добре поддържано, тихо, със затворени паркинги, детски площадки и озеленяване.


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Имоти в София или как да намерим топ локации на топ цени!

Как да купим имот в Турция