Здраве и красота

Как да премахнем херпес

Как да премахнем херпес за 1-2 дни

Възможно ли е да се излекува херпес? Няма лек за херпес . Съществуват обаче лекарства, които могат да предотвратят или съкратят огнищата. Едно от тези лекарства против херпес може да се приема ежедневно и намалява вероятността инфекцията да се предаде на вашите партньори.



Как да се отървете за постоянно от херпес?


Херпесът не е вирус, който изчезва. След като го имате, той остава в тялото ви завинаги. Никое лекарство не може да го излекува напълно , въпреки че можете да го контролирате. Има начини за облекчаване на дискомфорта от раните и лекарства за намаляване на огнищата.

Какво е най -доброто лечение за херпес?

Симптомите на херпес се лекуват главно от три основни лекарства, приемани под формата на хапчета: ацикловир (Zovirax), фамцикловир (Famvir) и валацикловир (Valtrex). В тежки случаи лечението може да включва интравенозно (IV) лекарство ацикловир

Какво се случва, ако херпесът не се лекува?

Херпесът може да бъде болезнен, но като цяло не причинява сериозни здравословни проблеми. Без лечение може да продължите да имате редовни огнища или те да се случват рядко. Някои хора естествено след известно време спират да получават огнища.

Кои храни са вредни за херпес?


Храни, които трябва да се избягват при херпес

  • Фъстъци
  • Стафиди
  • Пшеница
  • Шоколад
  • Овес
  • Сусам

Лечение на херпес в ранните етапи: Всичко, което трябва да знаете

Прополис

Прополисът е смолен материал, който пчелите събират от ботанически растения и използват за запечатване на цепнатини в кошерите си. Прополисът е с високо съдържание на антиоксиданти и се смята, че има антивирусни свойства. Изследванията показват, че прополисът може да попречи на репликацията на вируса на херпес симплекс

Ревен и градински чай

Според а Проучване от 2001 г.Надежден източник, локален крем, направен от ревен и градински чай, може да бъде също толкова ефективен за лечение на херпес, колкото и антивирусното лекарство ацикловир (Zovirax) под формата на локален крем

Цинк

Локален крем с цинков оксид може да съкрати продължителността на херпес

Корен от женско биле

Надежден източник е показал, че коренът от женско биле има антивирусни и антибактериални способности. Неговите антивирусни свойства помагат да се предотврати размножаването на вирусите, докато антибактериалните му свойства инхибират бактериалната функция.

Маточина

Екстрактът от маточина също има антивирусни способности, според по -стари изследвания . Проучванията показват, че маточината помага за защита срещу вируса на херпес симплекс. Те също така откриха, че лечението на херпес с маточина в ранните етапи е най -ефективно.

Охладен компрес

Прилагането на хладна кърпа върху херпес е успокояващо. Премахва коричките и помага за намаляване на зачервяването и възпалението.

Как да предотвратим разпространението на херпес

  • Избягвайте интимен контакт, включително целувки и друг контакт кожа в кожа.
  • Сменете четката за зъби, когато получите херпес, за да предотвратите повторна инфекция, и я сменете отново, след като раната е заздравяла.
  • Не споделяйте предмети за лична хигиена, като прибори, кърпи или четки за зъби.
  • Не споделяйте козметика като червило, гланц за устни или фон дьо тен.
  • Измивайте ръцете си всеки път, когато нанасяте мехлем или докосвате раната.
  • Ако слънчевата светлина предизвиква херпес, нанасяйте слънцезащитен крем ежедневно върху мястото, където се развиват афти.

Какво да не правите


Когато имате херпес, е много изкушаващо да го докоснете или да го вземете. Опитайте се да устоите на изкушението да направите тези неща, които могат да възпрепятстват лечебния процес:

  • Докосвате отворена рана. Всеки път, когато докоснете отворения блистер и не миете ръцете си веднага след това, рискувате да разпространите вируса от ръцете си на някой друг.
  • Агресивно измиване. Би било чудесно, ако можете просто да измиете херпес, но за съжаление, енергичното търкане просто ще раздразни и без това крехката ви кожа.
  • Опитайте да изпуснете раната. Херпесът не е пъпка. Ако го изстискате или опитате да го пуснете, това няма да го намали. Можете просто да изцедите вирусна течност навън и върху кожата си. Можеш неволно да разпространиш вируса на някой друг.
  • Правете орален секс. Ако все още имате блистер, най -добре е да избягвате интимен контакт с партньора си, който включва устата ви. Изчакайте, докато се изчисти, преди да възобновите сексуалната активност.
  • Яжте кисела храна. Храните с високо съдържание на киселина, като цитрусовите плодове и доматите, могат да предизвикат усещане за парене, когато влязат в контакт с херпес.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да свалим горната граница на кръвното

Лазерна епилация за жени

Етерични масла Дотера – Мнения и отзиви