Технологии

Как да проследим ip адрес?

Днес проследяването по IP не е шега, а напълно обективна реалност, в която живеем.  За рекламодателите е важно да проследяват IP на всеки потребител – включително вашия – за да знаят какво ви интересува и как да продават все повече и повече продукти на вас. Важно е правителството да проследява IP, за да проследи обществените настроения и опасни лица като престъпници и терористи.

  И тогава има току-що споменатото престъпление – хакери и измамници, за които способността за проследяване на IP означава способността да открадне парите или друго имущество. Ето защо защитата на интелектуалната собственост е от съществено значение през 21 век. И един от най-добрите начини да направите това е да скриете IP адреса. Също така е много добре да знаете как да проследите IP адреса на друг потребител.

Как да намерите iр-адреса на потребител на facebook

  Нека започнем с Facebook. Проследяването на IP във Facebook е много лесно, освен ако целта не използва facebook прокси. Първо отворете вашия Facebook messenger или чат. Създайте връзка с потребителя, той трябва да е онлайн. Отворете диалоговия прозорец в нов прозорец. След това, оставяйки прозореца отворен, отидете в командния ред (ако работите с Windows) или помощния инструмент (ако използвате Mac OS).

   Въведете командата netstat -an и натиснете Enter. Ако връзката не е прекъсната, ще можете да проследите IP адреса на потребителя, с когото е установен диалогът. Но имайте предвид, че е по-добре да затворите всички други прозорци, които могат да използват Интернет – в противен случай системата може да проследи грешния IP адрес.

  Също така е възможно да се проследява IP в Instagram по този начин, въпреки че технически методът ще бъде малко по-различен. Между другото, ако използвате прокси за Instagram, няма да можете да проследявате и вашия IP.

Как да намерите ip адреса на имейла на изпращателя

  Какво виждате, когато получите имейл? Текст, данни за подателя, прикачени файлове, но всъщност получавате повече информация. В тялото на съобщението, невидимо за потребителя, има заглавие, съдържащо данните на подателя, включително геолокация.

  Разбира се, всичко това работи само ако потребителят, който ви е изпратил съобщението, не използва IP защита – например прокси сървър. Освен това имайте предвид, че имейлите, изпратени от вашия акаунт в Gmail, също крият истинския си IP. Но това се отнася конкретно за писма, изпратени от браузъра.

Как да проследявате геолокацията по ip адрес

  Ако можете да проследите IP, ще можете да определите геолокацията на устройството, макар и приблизително. За да направите това, можете да използвате инструмент като ip-tracker.org. Може да се използва за проследяване на геолокацията на компютър или друго устройство с IP адрес по IP. Освен това на този сайт има карта на Google Maps, включително сателитна.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Samsung може да намали производството на телефони с 30 милиона броя през 2023 г

Как да си върна старата актуализация на телефона

Програми за разбиване на пароли на рутери