Любопитно

Как да разбера кой ме е докладвал във фейсбук

Някой ме е докладвал във Фейсбук – как да разбера кой?

Събуждаш се, включваш телефона както всеки ден, влизаш в социалните си мрежи и. Изненада! Някой ви е докладвал във фейсбук ! Получили сте известие, че някой ви е докладвал. Мислите, че трябва да има някаква грешка. Винаги сте се смятали за доста уважителен човек и не вярвате, че сте нарушили някое от указанията на общността на Facebook.

Докладване на публикации във Facebook

Facebook се стреми всеки ден да бъде безопасна общност за своите членове. Пространство без омраза, дискриминация или подвеждащи публикации. Ако тази социална мрежа вече е активирала система за докладване на фалшиви новини във Facebook , вероятно тази социална мрежа се грижи никой от нейните потребители да не се чувства обиден и да може да разглежда и взаимодейства в мрежата с пълна свобода.

Така че, ако някой ви докладва във Facebook , може да сте нарушили някои от следните стандарти на общността:

  • Насилие и престъпно поведение. Съдържание, свързано с достоверно насилие, опасни хора и организации, насърчаване на престъпност или организиране на дейности за нанасяне на вреди.
  • Безопасност. Съдържание, свързано със самоубийство и самонараняване, сексуална експлоатация на непълнолетни и възрастни, малтретиране, тормоз или нарушения на поверителността.
  • Неприемливо съдържание. Насаждащ омраза език, насилие и графично съдържание, сексуални услуги или жестоко съдържание.
  • Почтеност и автентичност. Спам, подвеждащи представяния, фалшиви новини или мемориални акаунти.
  Как да заспим когато не ни се спи?

Зачитане на интелектуалната собственост. Нарушения и санкции на Закона за защита на личните данни в социалните мрежи.

Как да разберете кой ви е докладвал във Facebook?

Тези видове жалби са напълно анонимни и следователно не можете да знаете самоличността на жалбоподателя. Най-много ще получите сигнал, който ви уведомява, че някой е докладвал за ваша публикация във Facebook и ще можете да знаете броя на сигналите, които сте получили.

В зависимост от това колко пъти сте били докладвани, Facebook може да ограничи достъпа ви до тази социална мрежа с часове, въпреки че може също да деактивира акаунта ви, ако сте получили между 20 и 30 сигнала .

Ако смятате, че този доклад е грешка и че не сте нарушили никакви правила на общността, винаги можете да получите достъп до раздела за помощ във Facebook, да щракнете върху опцията „ Деактивирани акаунти “ и да попълните съответния формуляр. Отговорните за Facebook ще проучат вашия случай, ще прегледат ръчно акаунта ви, и ако преценят че всичко е било грешка и ще върнат акаунта ви.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да сменя паролата на рутера

Каква храна да даваме на кучето си?

Глобалното затопляне е просто естествен цикъл