Здраве и красота Любопитно

Как да си направим маска за лице в домашни условия

Искате да разберете как да си направим маска за лице в домашни условия? Ще ви представим 7-те топ лайф хака за грижа за кожата, които работят изключително добре.

Лятото е времето през годината, когато искаме нашата кожа да изглежда най-добре, но топлината, слънцето и сухият въздух могат да причинят кожни проблеми. А популярните марки за грижа за кожата на лицето са не само безполезни, но и скъпи понякога.

Ние събрахме за вас няколко идеи, които са бързи и лесни и могат да направят кожата ви да изглежда най-добре по всяко време.

1. Скраб от сода за хляб

Изненадващо е, но содата за хляб може да бъде  добра не само в кухнята, но и пред огледалото. Направете паста от 3 части сода за хляб и една част вода. Изплакнете лицето си с вода и обичайния си сапун, след което внимателно разтрийте пастата върху лицето си.

Изплакнете с вода, след като сте покрили цялото си лице. Това може да работи и като  препарат за почистване на лице за чувствителна кожа.

2. Сладкото и соленото могат да ви направят красиви

Комбинирайте сол, захар, мед и кокосово масло в гъста каша. Този скраб може да се използва както за лицето, така и за тялото. Използвайте го веднъж или два пъти седмично, за да ексфолирате кожата си. Той ще предотврати запушването на порите и акнето.

Колкото по-мазна е кожата ви, толкова по-твърди елементи (сол и захар) можете да използвате.

3. Заложете на нещо екзотично: използвайте масло от Марула

Маслото от марула идва от дървото марула, което расте в Южна Африка. То е богато на мастни киселини и се препоръчва за успокояване на суха, дехидратирана кожа .

Маслото попива бързо и ще помогне на кожата ви да изглежда здрава и блестяща.

4. Витамин А

Дерматолозите препоръчват да се избират нощни кремове, които съдържат витамин А или т.нар. ретинол. Вие можете и сами да обогатите крема си с витамин. Добавете няколко капки масло от шипка или морков към вашия нощен крем. Това ще ви помогне да избегнете акне и бръчки. Също така, тези 2 масла са полезни срещу белези, особено когато се използват върху белези от акне.

Бъдете внимателни с маслата, ако сте бременна и не използвайте продукти с витамин А през деня . Те могат да повлияят на естествената защита на кожата от слънцето.

5. Маслото от чаено дърво… не е за чай

Много изследвания твърдят, че маслото от чаено дърво е чудесно в борбата с кожните бактерии. То помага за облекчаване на дразнения, намаляване на акнета и успокояване на възпаления. Изберете гел против акне, съдържащ това масло, за да лекувате кожата си и скоро ще видите, че зачервяването изчезва и кожата ви изглежда много по-здрава.

  Как да заспим когато не ни се спи?

6. Взимайте дълга вана

Опитайте да замените обичайната си суха смес за вана със следната смес. Смесете 1/4 чаша овесени ядки, 1/4 чаша мляко на прах, 1/4 чаша кафява захар и 1/4 чаша и успокояващи билки по ваш избор като например лайка. След това смесете сместа в кухненски робот.

Добавете 10-15 капки етерични масла по ваш избор, 2 супени лъжици мед и 2 чаени лъжички масло за тяло. Вземете чанта за баня и я напълнете със сместа. Оставете я да се накисне в плитка топла вода за няколко минути и след това добавете вода с комфортна температура и се наслаждавайте. Този лайф хак ще направи кожата ви изключително мека и сияйна.

7. Опитайте се да намалите захарта

Изследователите показват, че злоупотребата със захар може да провокира бръчки, фини линии и суха кожа. Опитайте се да намалите преработената захар (например бонбони, бял хляб и др.). Вместо това опитайте да приемате повече плодове. Това едновременно ще задоволи желанието ви за захар и ще осигури на кожата ви здравословни антиоксиданти.

Дерматолозите разкриха редица прости ежедневни трикове, които ще помогнат на кожата ви да изглежда здрава и красива.

Мийте кожата си ежедневно. Изплаквайте лицето си веднъж или два пъти на ден. Използвайте почистващи продукти, които са подходящи за вашата възраст и тип кожа и никога не заспивайте с грим.

Хидратирайте кожата си. Това ще поддържа кожата ви блестяща и не забравяйте, че дори мазната кожа се нуждае от лек овлажнител. Нанасяйте този продукт директно след душ.

Използвайте слънцезащитни продукти ежедневно. Дори в облачни дни кожата ви е изложена на ултравиолетови лъчи.

Нанасяйте околоочен крем през нощта. Изберете такъв с витамини А, С, Е и К.  Това ще ви помогне да предотвратите бръчки и тъмни кръгове.

Опитвайте се да не спите настрани на леглото, дори да спите така обикновено. Козметолозите казват, че тази техника ще ви помогне да намалите количеството на бръчките, които се развиват.

Използвате ли някакви други трикове, за да се грижите за кожата си? Споделете ги в коментарите, моля!

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Kак да спадане оток на коляно

На колко години е Дядо Коледа

4 психологически закона, които ще ви помогнат да научите много за себе си