Здраве и красота

Как косата ни да порасне за една седмица

Направете масаж на скалпа с топло масло.

Масажът на скалпа с топло масло използва естествени масла, за да подобри здравето на скалпа ви и да насърчи растежа на косата. Масла като кокосово масло, зехтин, масло от жожоба и арганово масло могат да се използват по време на масажа на скалпа. Имайте предвид, че топлите масажи на скалпа не са научно доказани, че водят до по -бърз растеж на косата.

  • Започнете със загряване на маслото в купа с гореща вода. Тествайте маслото, преди да го използвате, за да се уверите, че не е изгоряло горещо; искате комфортна температура, която няма да увреди скалпа или косата ви.
  • Използвайте върховете на пръстите си (не ноктите), за да масажирате внимателно скалпа с топлото масло с бавни, кръгови движения. Ако имате партньор или приятел наблизо, помолете ги да ви помогнат да масажирате скалпа. Накарайте ги да масажират скалпа ви с върховете на пръстите си за около 3 минути.
  • След това изпуснете маслото през косата си и го оставете да престои около 30 минути. Измийте добре косата си, вероятно повече от веднъж, за да премахнете маслото.
  • Правете масаж с масло в дните, когато обикновено използвате шампоан, за да не измиете косата си по -често от обикновено.

Направете маска за коса

Дайте на косата си малко подхранване и насърчете космените си фоликули да растат по-бързо, като прилагате маска за коса веднъж или два пъти седмично. Можете да си направите собствена маска с естествено масло или да си купите маски за коса без рецепта в местния аптечен магазин или магазин за козметични продукти.

  • Комбинирайте 1 чаша (237 мл) кокосово масло с 1 супена лъжица (14,8 мл) бадемово масло, масло от макадамия и масло от жожоба. Нанесете маската върху влажна коса и я оставете за десет минути. След това измийте и кондиционирайте косата си както обикновено.
  • За да избегнете прекомерно измиване, използвайте маската за коса в дните, когато обикновено използвате шампоан.

Опитайте лечение с рициново масло

Рициновото масло е известно със своите благоприятни ефекти върху кожата и косата. Използването на маска за коса от рициново масло може да помогне на косата ви да расте по-бързо и по-здравословно.

  • Започнете, като масажирате скалпа си с рициново масло и оставете маслото да попадне в косата ви. Увийте косата и главата си с пластмасова шапка за душ, за да остане маслото. Част от маслото вероятно ще изтече изпод капачката, така че може да искате да разстелите кърпа върху възглавницата си, за да предпазите калъфката си.
  • Оставете маслото за една нощ. На следващата сутрин измийте и кондиционирайте косата си както обикновено, като не забравяте да премахнете цялото масло.

Нанесете изплакване с ябълков оцет

Ябълковият оцет може да бъде много ефективен за премахване на мръсотията, замърсяванията и натрупването на масло в косата ви, както и всички остатъци от продуктите за оформяне на косата. Можете да използвате ябълков сайдер в дните, в които не използвате шампоан като естествена алтернатива, или да го прилагате, следвайки обичайната си програма за шампоан и балсам.

  • Добавете две супени лъжици оцет към две чаши вода и изплакнете косата си с тази смес. Въпреки че водата може да мирише силно на оцет, тази миризма ще изчезне.
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какъв хранителен режим за пациенти с рак на яйчниците?

От какво се повишава ТСХ

Витамин Д сутрин или вечер