Любопитно

Колко градуса трябва да духа климатика на топло

За да се чувствате комфортно и да спестите пари едновременно министерството на енергетиката на САЩ препоръчва да настроите термостата 24-25 градуса, когато сте у дома. Така няма да има силни температурни разлики с външната среда!

Препоръчки за зимата

Повечето експерти препоръчват 18-20 ° C като идеалната температура за настройка на термостата на вашия климатик през зимата и през цялата година. Тази температура е най-ефективна по отношение на енергията. „Идеалната температура“ обаче е различна за всеки.

Какво трябва да знаете за вашия климатик?

Климатиците трябва да имат филтър. Филтърът ще бъде разположен във вашия дом или с оборудването, или зад решетка във вашия дом, може би коридор. Много е важно филтърът да се сменя или почиства редовно, за да филтрира правилно въздуха и да предотврати замърсяването на вътрешната намотка.

Ако забележите изтичане на вода от външна тръба или тръба, разположена над вана, това означава, че първичният ви отводняване на кондензат има проблем и водата преминава през системата за аварийно оттичане. Тази тръба обикновено се намира на видно място, така че лесно ще видите как капе водата и ще разберете, че има проблем. Обадете се за сервиз

  Как да не ни замръзват стъклата на колата?

Не поставяйте нищо над външното си тяло, като сянка, сенник, ограда и др. Въздухът издухва горната част на климатика и той трябва да може да издухва свободно, без никакви пречки.

Дръжте завесите и щорите затворени от западната страна на къщата през лятото.

Климатичните системи не изискват „фреон“ ! Може да се нуждаят от него, ако има теч, но „фреонът“ не се консумира. Някои течове са много много малки и трудни за откриване, докато други са по-големи и по-лесни за откриване и локализиране.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Фондът за космически технологии Seraphim Space Investment Trust приветства Ричард Брансън като заинтересована страна

Как да изчистим мазнините от черния дроб?

Колко тежи един слон