Кредити

Кредитен калкулатор

Какво е кредитен калкулатор и как може да ни бъде полезен

Когато човек възнамерява да вземе заем, без значение дали ще бъде от банка или от друга финансова организация, той се интересува най-вече колко пари  ще трябва да изплати накрая. Това обаче зависи много коя програма за кредит ще изберете и като цяло в коя банка ще подадете заявлението за кандидатстване.

Кредитният калкулатор може да ви помогне много – той е в състояние да вземе предвид различни параметри и да покаже с точност колко в крайна сметка трябва да платите.

Как точно може да ни помогне кредитният калкулатор?

 Не всеки е толкова внимателен, колкото би му се искало. Ето защо, когато кандидатствате за заем, е по-добре да се обърнете за помощ към калкулатора. Такава услуга е лесно да се намери в Интернет и потребителят трябва само да въведе параметри като:

  • Сума на кредита сума
  • Лихвен процент
  • Срок на заема
  • Максималното месечно плащане, което можете да осигурите

В резултат на това, клиентът получава изчисление какви вноски ще трябва да се плащат всеки месец или колко време ще отнеме изплащането на целия заем.

Все пак гледайте на тези данни като на приблизителни такива, тъй като калкулаторът работи с прост алгоритъм и може да не отчете евентуални усложнения. Също така, различните банки имат различни тарифни планове и различни условия за отпускане на кредити.

Основното нещо, което трябва да се отбележи е, че всяка програма за изчисление показва само приблизителна сума. Затова е по-добре да се обърнете към калкулатора на уебсайта на банката, от която възнамерявате да теглите кредита. И след като получите одобрение, внимателно трябва да прочетете договора и да разберете какви други плащания, освен изчислените от калкулатора, ще е необходимо да бъдат извършени.

Накратко, подобна услуга е полезна функция, но не дава 100% точен резултат. Така че, отивайки в банката за заем, трябва да уточните всеки един детайл отново.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Kредит до 50000 лв с лошо цкр

Кредит без превод на работна заплата

Кредити от частни лица