Любопитно

Полицията в Китай изпраща 14-годишно момиче обратно при родители, за които се твърди, че са се опитали да я омъжат за 40 000 долара

Полицията в северозападен Китай разби сватбата на 14-годишно момиче, чиито родители се твърди, че са се опитали да я продадат за брак с непознат срещу зестра от близо 40 000 долара, съобщиха властите.

Тийнейджърката се обадила в полицията в окръг Zhongning, регион Нинся по време на сватбата на 24 ноември, за да каже, че е била принудена да сключи незаконен брак против волята си, според публикация на местното Бюрото на правосъдието в понеделник.

Публикацията в платформата за социални медии WeChat описва „бързата и умна“ реакция на местната полиция на обаждането в положителна светлина, но оттогава беше изтрита, след като предизвика полемика онлайн.
Полицията и други местни служители се втурнаха към семейния дом на младоженеца, наречен Лий, и спряха церемонията, се казва в публикацията.
Родителите на тийнейджъра – за които се твърди, че вече са купили златни бижута с парите – са върнали зестрата на семейството на младоженеца след посреднически преговори, съобщи полицията.
Момичето също е върнато при родителите си, чието име не е назовано от полицията.

  Как да настроя смарт гривна?

Китайското законодателство забранява на родител или настойник на лице под 18 години да „позволява или принуждава непълнолетни да се женят или да сключват годежи за непълнолетни“.
В законната възраст за брак в страната е 22 години за мъжете и 20 за жените, но няма конкретна санкция за нарушаване на закона.
Правни експерти казват, че гражданите имат право да избират дали и за кого искат да се оженят без външна намеса или принуда, според държавния

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да улучим числата от тотото?

Защо сребро 925 е най-добрият избор за годежни пръстени

Как да отворим акашови записи?