Туризъм

Практично електронно оборудване за пътуване

Когато сте у дома, има достатъчно място за най-новите джаджи. Но когато пътувате, има толкова много електроника, която можете да носите със себе си. Телефонът е важен за пътуване, а за някои дори лаптопът. Но какво да кажем за другата важна електроника за пътуване, която може да направи живота малко по-лесен на пътя?

С каква електроника да пътуваме? Освен ако не планирате да излезете напълно извън мрежата, ще ви трябва малко електроника, за да ви преведе през пътуването. 

1. GPS тракер за багаж

Поставянето на Bluetooth устройство за проследяване на багаж в чантата ви за регистриране няма да го предпази от загуба, но може да ви осигури спокойствие, ако случайно не стигне до полета ви. Ще можете да проследите местоположението на вашия багаж, което ще ви даде отправна точка.

2. Power bank и зарядни

Почти всички съвременни пътници се нуждаят от непрекъснат достъп до мобилно устройство. Има просто някои неща, които не могат да чакат, докато се върнете у дома: изпращане на имейли, сключване на сделка или изпълнение на задача. Инвестирайте в модел, който има голям капацитет и възможности за бързо зареждане, така че можете да прекарвате по-малко време в зареждане в движение. Същото е в сила и за зарядните – без зарядно за айфон например, ваканцията ви ще е много по-предизикателна.

3. Преносим Wi-Fi hotspot

Една от най-добрите електронни джаджи за пътуване, за всеки, който работи дистанционно, е преносим Wi-Fi hotspot. Това малко устройство може да се зарежда и работи с помощта на SIM карта с данни, закупена или на вашата дестинация, или от вашата страна. 

4. Bluetooth слушалки

Да се заплиташ в кабели никога не е забавно, когато пътуваш. И няма нищо по-лошо от това да се тревожите за досадни кабели, докато тичате към гейта за заминаване, или да се спъвате в тях, разпръснати по седалката ви по време на полет на дълги разстояния. Bluetooth слушалките са не само основна джаджа за пътуване, но и чудесен спътник за всеки ден. 

6. GoPro

Някога запазени за пристрастените към адреналина, екшън камерите GoPro придобиха популярност с нарастването на онлайн видео съдържанието. Те са компактни, имат изключителен живот на батерията и могат да уловят повече от света около вас с ултраширокоъгълен обектив. Ако не сте склонни да скачате от мост или да карате пътека за планинско колоездене, вероятно не мислите, че имате нужда от тази мощна електронна джаджа за пътуване. Но ще видите колко можете да бъркате.

8. Умен бележник

Независимо дали си водите бележки за срещи в движение или водите дневник за вашите пътувания, интелигентният бележник ще бъде вашият нов любим спътник. Ако работите или учите в движение, това е най-добрата електронна джаджа за пътуване за документиране на идеи. И не е нужно да се притеснявате, че ще загубите бележките си.

9. Външен хард диск

Няма по-добър начин да запазите спомените си от пътуването от снимките. Независимо дали сте професионален фотограф или просто правите щастливи снимки за семейния албум, ще ви трябва достатъчно място за съхранение на вашите изображения. Носенето на външен хард диск със себе си, когато пътувате, ви позволява да архивирате снимките си и да освободите място на вашето устройство. 

10. Адаптер за пътуване

Въпреки че този елемент е последен в списъка, той със сигурност не е на последно място. Ако носите някаква електронна джаджа със себе си, когато пътувате, ще ви е необходим адаптер. Планирайте предварително, като проучите вида на електрическия контакт на вашата дестинация и носете своя адаптер за пътуване в ръчния си багаж – за всеки случай.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Китното градче Ракитово

Покорете дивите води на България: Рафтинг съвети и трикове за авантюристи

Защо да се застраховам при пътуване в чужбина?