Обучение и курсове

Пътна помощ в София – как да работи?

Повечето шофьори разчитат на късмет на пътя, но няма как да се придвидят внезапните повреди.

Услугите на Пътна помощ в София

Услугите на Пътна помощ в София се използват все повече и повече. Фирмите, които се занимават с такава дейност са сетрифицирани.

За да разберат от какви услуги имат нужда на пътя, служителите на фирмата трябваше да се поставят на мястото на водачите, а именно: да си представят, че гумата е спукана, внезапно е свършил бензина, техническа неизправност на автомобила или автомобила е с блокирани колела. Това е само малка част от услугите, които Пътна помощ в София ще предоставят при поискване. Нека разгледаме по-подробно обхвата на всички възможности от пътната услуга.

Пътна помощ в София – какво е включено в списъка на услугите

Услугите на Пътна помощ:

  • Репатриране на автомобила от местопроизшествието;
  • Репартриране на автомобила при техническа неизправност;
  • Стартиране на двигателя („запалване“) от външен източник;
  • Доставка или смяна на повредено колело;
  • Доставка на гориво;
  • Подгряване на брави или аварийното им отваряне.

Този основен списък се предоставя от повечето фирми за пътна помощ:

Допълнителни услуги към горните, включва:

  • Организация при избора и доставката на резервни части и компоненти;
  • Автосервиз;
  • Репатриране до адрес и настаняване;
  • Информационна поддръжка;
  • Правна помощ;
  • Организация на медицинско обслужване;
  • Избор на място за настаняване в хотел;
  • Организиране и доставка на друго превозно средство;
  • Наемане автомобил за подмяна;
  • Други.

Ако е направен изборът на фирма за Пътна помощ, следващата стъпка е да се намери най-оптималното съотношение цена и качество. За удобство на клиентите, всяка фирма разполага със уебсайт, на който са посочени цените за всички услуги.

Репатрак след катастрофа

В случаите, когато техническа неизправност на автомобила не му позволява да се движи в дадена посока, може да се наложи сервиз и извозване с репатрак. Доста често причината за такава неизправност е пътнотранспортно произшествие, в резултат на което колата не може да се справи без външна помощ. Освен злополука, списъкът от ситуации, поради които трябва да се обадите на Пътна помощ, е доста обширен. Ето защо е препоръчително всеки шофьор да знае процедурата, ако се сблъска с подобна ситуация, при която спешно е необходима помощ.

  Смяна на водопроводни щрангове - с какво ще трябва да се сблъскате?

Услугите на Пътна помощ се предоставят денонощно без почивки и почивни дни.

Необходимо е само едно обаждане!

При приемане на заявлението, диспечерът задава уточняващи въпроси относно точното местоположение на превозното средство, текущото му техническо състояние, за да има представа за сложността на предстоящата операция по евакуация на автомобила.

Важно! Професионализмът на служителите на фирмите, предоставящи услуги за репартриране, играе огромна роля. Те преминават през специално обучение, което дава надеждна гаранция, че професионално ще боравят със сложно специално оборудване и няма да повредят превозно средство с действията си.

Как се избира репатрак?

При избора на модел влекач и допълнителни специални устройства се вземат предвид много фактори, вариращи от конструктивните особености на превозното средство и неговите размери. Отчитат се и характеристиките на терена, по-специално пътят, по който ще бъде репатриран автомобила. Обективната оценка на ситуацията няма да бъде пълна без да се знае естеството на неизправността. В някои случаи, например при мащабна катастрофа, може да се наложи платформа, която има възможност да транспортира повече от едно превозно средство едновременно.

Струва си да се отбележи, че повредените в резултат на инцидент автомобили са доста трудни за товарене на специална платформа. В този случай е необходимо специално оборудване. Зареждането на автомобили след инцидент се извършва с помощта на кран-манипулатор и лебедка. По-трудна задача е евакуацията на камиони и автобуси. Във връзка с този транспорт се използват специални влекачи, оборудвани с платформа, товаренето на която се извършва частично. Частичното натоварване включва наличието на една двойка колела на платформата, а другата двойка – директно на пътя. Но този тип може да се използва само когато колелата на автомобила не са блокирани.

Цената на услугите за репатриране. По правило фирмите в своите ценоразписи посочват минималната цена. Изчисляването на услугата ще зависи от много фактори:

  • разстоянието от основата на влекача до автомобила;
  • сложността на операцията по товарене на автомобила на платформата;
  • категория използвано специално оборудване;
  • време на работата на камиона.

Обади се на Пътна помощ!

В случай на неочаквана неизправност на автомобила по време на движение по магистралата са необходими няколко телефонни обаждания.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Шзрщту 11 зкщ – Виж задължително!

Колко време да се приема магнезий

Църква „Св. Пророк Илия“ – с. Градец