Хороскопи

Ретрограден Меркурий

Ретроградният меркурий

Как ми влияе ретроградният Меркурий и какво означва?

Три пъти в годината планетата Меркурий изглежда пътува назад по небето. Ние наричаме тези периоди ретроградно движение , или просто „ Меркурий ретрограден “.

За тези, които практикуват астрология свързват този период с объркване, забавяне и разочарование. Помислете за неизпратени любовни писма, гафове по имейл и размити планове за пътуване! Това е отлично време за размисъл върху миналото и през тези периоди интуицията е висока.

Какво не трябва да правите по време на ретрограден Меркурий?

  • Не подписвайте договори и не подавайте важни документи.
  • Не купувайте приспособления, електроника, превозни средства!
  • Не подновявайте паспорта си и не кандидатствайте за виза.
  • Не започвайте проект, който ще отнеме повече от един ден.
  • Не се доверявайте на паметта си.

Какво е ретроградно движение?

Астрономическото обяснение за ретроградно движение започва с разбирането, че планетите в нашата Слънчева система обикалят около Слънцето на различни разстояния и скорости. Докато ние сами обикаляме около Слънцето, можем да наблюдаваме другите планети, които се движат по нашето небе, следвайки техната собствена траектория.

Понякога може да изглежда (от наша гледна точка), че планета внезапно е сменила посоките и е започнала да се движи в обратна посока по небето. Това, разбира се, е илюзия, причинена от положението на Земята спрямо това на планетата, тъй като планета в орбита винаги пътува в една зададена посока и не може внезапно да обърне курса. Ето защо наричаме явлението очевидно ретроградно движение, тъй като изглежда само, че планетата се движи назад („ретроградно движение“)!

Как Меркурий ретроградно влияе на любовта?

Лошо ли е да започнете връзка по време на ретрограден Меркурий ? По време на ретрограден Меркурий е най-добре да не вземате големи решения и това включва започване на романтични връзки. Тъй като Меркурий управлява комуникацията, това може да доведе до проблеми, свързани с точно това нещо, което потенциално може да развали начинаещия роман.

Ретрограден Меркурий
Ретрограден Меркурий

Какво трябва да направиш при ретрограден Меркурий?


Астролозите смятат, че трябва да полагате допълнителни грижи през това време – не купувайте нов телефон, компютър или кола (за да не се превърне в лимон), полагайте допълнителни грижи за защита на електрониката си (дръжте телефона си в калъфа си, не забравяйте да го държите бутилката с вода далеч от компютъра ви), проверете два пъти полетите си, не подписвайте никакви бизнес сделки и избягвайте разговори, определящи отношенията.

Това е подходящ момент за пауза, преоценка и задържане на решенията за промяна на живота.

Кога се случва?

Меркурий отива ретроградно три пъти годишно за около три седмици.Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да разбера дали мъж стрелец ме харесва?

Как да разберем асцендента си?

Как да привлечем любовта със силата на мисълта?