Подаръци

Сватбени подаръци за кумове и младоженци

Сватбените подаръци са важна част от тържеството. Независимо дали става въпрос за подаръци за кумовете или за младоженците, те са знак на признателност и уважение. Ето защо обикновено отделяме много време за техния избор.

Поканили сте близки за вас хора да станат ваши кумове и сега е време да изберете подаръци, с които да им благодарите. Или сте поканени на сватба и все още не знаете какви подаръци за младоженци да изберете. Нека заедно се потопим в сватбената магия и да обсъдим различните варианти.

Сватбени подаръци за кумове

Подаръкът за кумове може да бъде чисто символичен или по-луксозен – всичко според вашите възможности. Не се притеснявайте, ако покрай сватбата не можете да си позволите нещо по-скъпо. На пазара се предлагат невероятно красиви и ефектни сватбени подаръци за кумове, с които ще направите добро впечатление.

 • Декорирана бутилка с персонализирано послание

Можете да поднесете на вашите кумове декорирана бутилка с лично послание и дори да я гравирате. Напълнете с домашна ракия или вино и ще впечатлите най-важните гости на тържеството. 

 • Ръчно изработена кошница

За по-впечатляващ подарък за кумове можете да изберете ръчно изработена кошница, която включва декорирана бутилка, лакомства и благодарствено послание. 

 • Комплект бутилка и чаши в луксозна кутия

Комплектът може да включва красива декорирана бутилка с персонализиран етикет, гравирани чаши и луксозна дървена кутия. Идеята е те да се използват многократно, така че да напомнят за вашия голям ден.

 • Карикатура, картина или рамка със снимка

Карикатурата е оригинален подарък, който през последните години е и широко разпространен. Карикатурите могат да бъдат по-реалистични или по-изкривени, според вашите желания. Изберете изящна рамка и опаковайте красиво. 

Ако вашите кумове обичат изкуството, можете да ги сюрпризирате с интересна картина. Помислете добре какъв да е сюжетът, за да се хареса подаръкът ви.

Сватбени подаръци за младоженци

След като получите покана за сватба, обикновено първата ви мисъл е какво да подарите. Не знаете каква сума трябва да отделите за този жест, нито какво точно да изберете. И наистина не е никак лесно. В крайна сметка всеки иска да направи добро впечатление на младоженците. 

 • Красиви прибори

Има много възможности, ако изберете да подарите прибори на младоженците – от пълен комплект, до персонализирани златни и сребърни прибори. Можете да ги гравирате, за да напомните за себе си. Това е практичен подарък, който винаги би бил полезен.

 • Луксозен сватбен албум

Снимките на хартия са най-сигурният начин да запазим спомените, затова луксозният сватбен албум е чудесен подарък. Много младоженци предпочитат да изкарат снимките и на хартиен носител, освен на дигитален. А сега можете да намерите наистина много ефектни и красиви албуми с луксозни обложки и възможност за персонализиране. 

 • Луксозни сватбени чаши

Дори младоженците вече да са си избрали сватбени чаши, вие можете да им подарите нещо изключително като истински кристал с декорация от камъни Сваровски. Те могат да бъдат използвани за специалните моменти на двойката. А ако ги гравирате, ще направите още по-силно впечатление.

 • Сватбена фоторамка

Една рамка никога не е излишна, още повече когато говорим за сватба. Изберете нещо романтично и изящно, което да краси дома на новото семейство.

 • Сватбени възглавнички

Може да звучи нетрадиционно, но възглавничките, също като рамките за снимки, винаги са добре дошли. Изберете комплект от две кокетни възглавнички, който биха подхождали на всеки десен мебел. 

 • Луксозен комплект ножове

През последните години хората предпочитат да подаряват практични подаръци, които ще се използват в ежедневието. А ножовете могат да бъдат много скъпи, ако са качествени. Затова и не всеки има навика да инвестира в добри ножове. 

Изберете някой елегантен и стилен комплект с ножове за мезета и сирена, например. А ако и е аранжиран с бамбукова подложка, още по-добре. 

 • Луксозен шах

В случай че младоженците обичат тази игра, не се колебайте да ги зарадвате с луксозен шах. Луксозната изработка определено ще бъде оценена подобаващо. Можете да избирате из между различни материали като дърво, стъкло, мрамор. Предлагат се и чудесни колекционерски модели, които определено си заслужават инвестицията. 

 • Красив порцелан

Порцеланът също винаги е добра идея, независимо за какво точно става въпрос. Всяко семейство се нуждае от нови сервизи, така че не се колебайте да изберете нещо красиво и качествено. Изборът наистина е огромен. 

Да изберете сватбен подарък може да бъде много вълнуващо. Не пропускайте да се забавлявате, докато правите своя избор. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Идеи за подаръци за сватба

Идеални подаръци за жени – полезни идеи

Подарък за кумове