Любопитно

Хлебното дърво. Описание, история, култивиране и употреба

Хлебно дърво

Хлебното дърво е вид цъфтящо дърво от семейството на черницата и джакфрута , за което се смята, че е опитомен потомък на Artocarpus camansi, произхождащ от Нова Гвинея , Малукските острови и Филипините . Първоначално е разпространен в Океания чрез австронезийската експанзия .

Можете ли да ядете плодовете на хлебното дърво?


Неравната кора е тънка и лесно се отделя от твърдата плът на хлебното дърво с остър нож. В зависимост от това как го нарязвате, хлебното дърво е чудесно за закуски, салати, шишчета, пържени картофи и безброй други приложения .

Хлебно дърво

Какъв е вкусът на хлебното дърво?Плодовете на хлебното дърво могат да се консумират сурови, когато са узрели, или варени, когато са незрели. Използвайте обичайните методи за готвене на картофи, за да приготвите неузрели хлебни плодове. Бялата плът има текстура, подобна на хляб, и вкус , донякъде като на артишок или кестен.

Хлебно дърво

Кой е най-добрият начин за ядене на хлебно дърво?


Варенето на пара е чудесен начин за приготвяне на хлебно дърво за ядене самостоятелно или в ястия . Не преварявайте или хлебното дърво ще стане кашаво и подгизнало! Плодовете от хлебно дърво могат да бъдат пържени на тиган или дълбоко, подобно на картофите. Ако желаете обелени плодове, бланширането на сурови плодове преди обелване помага да се отпусне кожата от плътта.

Сподели, ако ти харесва :)
  Как да измеря твърдостта на водата?

Вижте още

Как да си изтрия профила във фейсбук

Къде може да гледаме онлайн телевизия?

3D принтиране на бижута