Обучение и курсове

Аварийни ВиК ремонти: 4 случая в апартамента, в които не можете без водопроводчик

Кранът тече, радиаторът не загрява добре, канализацията е запушена или трябва да свържете домакински уреди към водопровода – има много причини да се обърнете към професионален водопроводчик. Можете да направите нещо сами, например да обезвъздушите радиатора в самото начало на отоплителния сезон. В други случаи си струва да се обадите на специалист, така че поради неумели действия да не влошите още повече ситуацията и да не навредите на себе си и на съседите на долния етаж.

Кога спешно трябва да се обадите на аварийни ВиК ремонти?

По-долу са основните причини, когато не трябва да експериментирате и да се опитате да направите ремонта сами.

Ако трябва да поставите нов канализационен или водопроводен елемент

Изисква се съставянето на проект на системата, избор тръби и друго оборудване, както и извършване на монтажа така, че да има правилен завой и наклон, запечатани фуги и още много, много детайли… В този случай е по-добре е незабавно да поверите тази работа на специалист, за да не се сблъскате с често запушване на канализацията, ниско водно налягане и други проблеми в бъдеще.  

Имате нужда от аварийни ВиК ремонти когато няма топла или студена вода в помещението

Ако съседите нямат проблеми с водата, може да се предположи, че тръбата е запушена, замръзнала или има друга авария. Установяването на точната причина и връщането на водата е задача на професионален водопроводчик, така че потърсете специалист по аварийни ВиК ремонти.

Когато е станала ВиК авария

Спукана е тръба на канализация, водопровод или парно – в този случай специалистът по аварийни ВиК ремонти бързо ще отстрани проблема. Да се ​​опитвате да направите нещо сами е глупаво – без необходимите инструменти и умения можете дори да влошите проблема.

Когато е необходимо да свържете или разкачите водопроводни инсталации

Инсталиране на вана или душ кабина, подмяна на тоалетна или кран, свързване на пералня – изглежда, че такива задачи не са трудни, просто е необходимо да си купите гъвкав маркуч и парче канализационна тръба за монтаж. Но на практика много хора правят грешки. В резултат на това водата изтича или се застоява някъде, което означава многократни ремонти и риск от неприятна миризма в банята или наводняване на съседите отдолу. Поради небрежност по време на монтажа, плочките или други довършителни материали могат да бъдат повредени. По-добре оставете тази работа на професионалистите по аварийни ВиК ремонти, които разполагат с необходимите умения и инструменти.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Галерия на ГЕРБ

Най-голямата криптовалута в света е паднала с 6,4%

Детски батут