Любопитно

10-е факта трябва да знаете за запазване на ценности заключени в сейфове

Най-добрият начин да запазите най-ценните си ценности е да ги заключите в сейф, нали? Е, отчасти. Тоест, докато разбирате някои факти, които трябва да знаете, за съхраняването на ценни заключени в сейфове.

Като се има предвид точното време, усилия и ресурси, всеки сейф може да бъде разбит. Въпреки това, те все още са добро устройство за безопасност, когато разбирате какви сейфове са най-добри и как да ги използвате.

Ако сте гледали стари филми, сигурно сте виждали крадец, който слуша внимателно с ухо до страната на стоманена кутия или може би дори е използвал стетоскоп. Това, което той слуша, е как барабаните падат, когато се завърти комбинационната ключалка, така че той може да наруши кода, като завърти правилната комбинация и отвори сейфа, за да влезе вътре.

Докато тази сцена създава страхотна драма на големия екран. Мошениците обикновено са по-загрижени за грабването и излизането оттам с плячката, отколкото за това, че се интересуват от инвестиране на време в изкуството да разбиват комбинация. Най-вероятно крадецът просто ще се измъкне с целия сейф, напълнен с всичко, което сте поставили вътре. Затварянето му на земята осигурява допълнителна отнемаща време стъпка в начинанието им, но може да не ги спре напълно, тъй като те често успяват да отворят вратата на сейфа.

Често получавате това, за което плащате. Най-общо казано, по-евтиният сейф ще осигури по-ниски нива на сигурност от по-скъпия, тъй като материалът, от който е направен, ще бъде по-слаб или по-силен, влияейки на цената.

Пазете тишина. Една от най-очевидните мерки за сигурност, за да запазите сейфа си невредим, е да не говорите за това! В рамките на изслушването на непознати или на тези, на които може да нямате доверие. Когато споменете, че имате сейф или публикувате информация за закупуването му в социалните медии, това създава впечатлението, че трябва да имате нещо ценно, което си струва да откраднете, което сте прибрали в сейфа.

ВАЖНО!

Намерете най-доброто място в дома или офиса си, за да бъде сейфът възможно най-сигурен. Никога не дръжте сейфа си на открито. Дори банките ги държат прибрани зад заключени врати или решетки. Изберете място, което е недостъпно, доколкото е възможно. Прикрийте съществуването на вашия сейф. Поставете сейфа в стена или в пода. Оградете сейфа си със стена или под на защита! Покривате по-слабите страни на сейфа, оставяйки само вратата открита. Бъдете креативни, когато решите да съхранявате сейфа си! избор на най-неясната и нежелана зона във вашия дом или офис.

Източник: https://kluchar24.com

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да видим заключен профил във Фейсбук

Как да следя мъжа си?

Да отбележим любовта с подарък – ето как да покажете специалното си отношение