Любопитно

10-е факта трябва да знаете за запазване на ценности заключени в сейфове

Най-добрият начин да запазите най-ценните си ценности е да ги заключите в сейф, нали? Е, отчасти. Тоест, докато разбирате някои факти, които трябва да знаете, за съхраняването на ценни заключени в сейфове.

Като се има предвид точното време, усилия и ресурси, всеки сейф може да бъде разбит. Въпреки това, те все още са добро устройство за безопасност, когато разбирате какви сейфове са най-добри и как да ги използвате.

Ако сте гледали стари филми, сигурно сте виждали крадец, който слуша внимателно с ухо до страната на стоманена кутия или може би дори е използвал стетоскоп. Това, което той слуша, е как барабаните падат, когато се завърти комбинационната ключалка, така че той може да наруши кода, като завърти правилната комбинация и отвори сейфа, за да влезе вътре.

Докато тази сцена създава страхотна драма на големия екран. Мошениците обикновено са по-загрижени за грабването и излизането оттам с плячката, отколкото за това, че се интересуват от инвестиране на време в изкуството да разбиват комбинация. Най-вероятно крадецът просто ще се измъкне с целия сейф, напълнен с всичко, което сте поставили вътре. Затварянето му на земята осигурява допълнителна отнемаща време стъпка в начинанието им, но може да не ги спре напълно, тъй като те често успяват да отворят вратата на сейфа.

  Как да измеря твърдостта на водата?

Често получавате това, за което плащате. Най-общо казано, по-евтиният сейф ще осигури по-ниски нива на сигурност от по-скъпия, тъй като материалът, от който е направен, ще бъде по-слаб или по-силен, влияейки на цената.

Пазете тишина. Една от най-очевидните мерки за сигурност, за да запазите сейфа си невредим, е да не говорите за това! В рамките на изслушването на непознати или на тези, на които може да нямате доверие. Когато споменете, че имате сейф или публикувате информация за закупуването му в социалните медии, това създава впечатлението, че трябва да имате нещо ценно, което си струва да откраднете, което сте прибрали в сейфа.

ВАЖНО!

Намерете най-доброто място в дома или офиса си, за да бъде сейфът възможно най-сигурен. Никога не дръжте сейфа си на открито. Дори банките ги държат прибрани зад заключени врати или решетки. Изберете място, което е недостъпно, доколкото е възможно. Прикрийте съществуването на вашия сейф. Поставете сейфа в стена или в пода. Оградете сейфа си със стена или под на защита! Покривате по-слабите страни на сейфа, оставяйки само вратата открита. Бъдете креативни, когато решите да съхранявате сейфа си! избор на най-неясната и нежелана зона във вашия дом или офис.

Източник: https://kluchar24.com

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо да консумираме кисело мляко?

Колко ток харчи конвектор 2000 w

Защо се е повишило търсенето на орехи на едро – какви са ползите от този здравословен продукт