Финанси

5 ТОП съвета от едни от най-успешните инвеститори

Ще ви представим няколко успешни инвеститора и техните послания към хората. Имената им са познати на всички. Някои са фигури от миналото, други са наши съвременници. Те знаят точно как да увеличат капитала, а освен това самите те са го направили.

„Ако искате да забогатеете, ще го постигнете по-рано и по-лесно, като презирате богатството, вместо да се стремите към него.“ – Поджо Брачолини

Телевизия България 24

Нейтън Майър Ротшилд

Името му се превърна в символ на милионер и познавач на пътя към богатството. Ротшилд е направил богатството си, знаейки правилната информация. През 18-ти и 19-ти век не беше толкова лесно, колкото сега. Той имал обширна мрежа от пощенски гълъби и той първи научил за победата на Англия във Ватерло.

Когато други търговци залагат на поражението на Великобритания, Ротшилд започва да прави обратното. Ротшилд получил голям доход от вътрешна информация, която му била съобщена от братята му, които управлявали клонове на семейната банка в големите градове в Европа.

Какво е необходимо, за да успеете като Ротшилд? Изберете за инвестиции такива компании, които внимателно следят събитията, които се случват, за да бъдете добре информирани.

Сам Цел

Известният финансист съветва да инвестирате в добри компании, но с лош баланс, но първо трябва да анализирате всичко, а след това сами да решите колко можете да си позволите да загубите в тази ситуация. Интересувате ли се от стратегията на този финансов талант? Тогава инвестирайте като него. Големите му компании се търгуват успешно на фондовата борса.

Йозеф Шумпетер

Той е известен политолог и икономист, който вярва, че най-важният механизъм на напредъка е унищожаването. Шумпетер откри принципа на „творческо унищожение“, според който всички иновации в икономиката се въвеждат от най-успешните предприемачи. За да достигнете определени височини, трябва да сте от дясната страна в самия исторически процес. Какъв е правилният начин за инвестиране от гледна точка на Шумпетер? За тези цели акциите на фирми с малка, но стабилна капитализация са отлични.

  Как да взема кредит от европейска банка?

Питър Линч

Основен американски финансист и инвеститор, чието истинско кредо е да купува само това, което познавате добре. Линч вярвал, че почти всеки, който познава математиката на ниво начално училище, може да разбере фондовия пазар. Тайната на успеха на Питър Линч е да купува акции с ниско съотношение P/E и той умишлено избягвал бързо развиващите се играчи. Линч не обръщал абсолютно никакво внимание на пазарните прогнози. Не само, че идеите му наистина са работили наистина добре досега, но са направили цяло поколение инвеститори късметлии.

Питър Линч съветва: не е нужно да купувате акции на социални мрежи или големи платформи за търговия, тъй като много по-печелившо е, да закупите тези акции, които се филтрират по критериите на Линч и се предлагат от списъци на сайтове.

Александър Хамилтън

Историческата фигура е първият американски секретар на хазната. Той вярвал, че финансовата стабилност се дължи на голяма сила. Хамилтън настоявал за значението и необходимостта от най-сериозното и отговорно счетоводство на публичните финанси. Той разбирал, че стабилно централизирано правителство е най-важното условие за икономическия растеж. Най-важното е, че никога не трябва да купувате ценни книжа в страни с нестабилни правителства. Урок на Александър Хамилтън: инвестирайте в държавни облигации на САЩ и не бързайте да оставяте пари на пазарите на ценни книжа на други страни.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изкарам пари от изкуственият интелект с 5000 лв инвестиция

Как да оцеляваме финансово през новия сезон?

Хакери крадат 100 милиона долара в цифрови токени от Harmony Blockchain Bridge