Любопитно

5 ценни препоръки при инвестиция в качествен часовник

Ако вече имате насока към определена марка или модел, изборът ви ще е значително по-лесен от този на хората, които тепърва навлизат в материята

Не е нужно да сте познавач, достатъчно е да сте ценител на качествените часовници! Днес интернет сайтовете ни предлагат голямо разнообразие от модели, а ако вече имате насока за марка или предпочитани функции, няма да се затрудните особено в избора си.

За всички останали някои ценни препоръки при покупката ще се окажат доста полезни в случая.  

Поддръжка и следгаранционен сервиз

Не само автомобилът ви има нужда от редовна поддръжка – повярвайте, това се отнася и до часовника на ръката ви. При механичните механизми има по-голям риск от повреда, отколкото при кварцовите, защото първите съдържат редица фини компоненти и всеки удар или изпускане на земята могат да причинят неприятни последствия.

Необходимо е да проучите възможностите за сервиз, на който да се доверите при нужда.

Оторизиран представител

Винаги е за предпочитане да се доверите на онлайн търговец, който е оторизиран да предлага продукти на производители от висока класа. Така популярните японски часовници Seiko са непреходни във времето, имат съответната стойност и изискват коректен представител.

Не се подвеждайте от прекалено ниски цени, които понякога са сигурен знак за внимание и липса на гаранция за произхода на марковите часовници.    

  История и символика на диамантените годежни пръстени

Допълнителни аксесоари

Не само частите подлежат на подмяна след известен период. Може да решите да обновите каишката си, а и с годините те се износват.

Проверете дали имате подобна опция, за да сте спокойни, че винаги може да се сдобиете с допълнителни аксесоари за часовника си. 

Редовен клиент

Предимствата на това да изградите трайни отношения със служителите на избрания магазин са многобройни. Когато сте редовен клиент, вие ще се радвате на отстъпки и приятелска атмосфера.

От самото начало това е и основният критерий, който може бързо да ви ориентира – приветливото и професионално обслужване.

Умножавайте спокойни находките във вашата колекция от часовници, получавайки правилни съвети и напътствия във всеки един момент.

Опция за връщане на стоката

Този вариант не стои пред вас вероятно, или поне никой не подхожда така от самото начало, но може и да се изправите пред такъв казус, ако инвестицията е предназначена за подарък на близък. Винаги съществува риск да не уцелите неговия вкус и той да поиска да замени часовника с друг модел.

Информирайте се предварително за сроковете и условията, при които може рекламацията ви да бъде одобрена.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Интересната история за Аврам Чальовски

Дървените играчки стават все по-популярни

Какво означава да сънуваш, че си бременна?