Здраве и красота

Kак да се успокоим без лекарства

как да се успокоим без лекарства

Знаете ли как да се успокоите без лекарства?

И има  методи, които винаги са били там, които ни помагат да се почувстваме по-добре и да се свържем отново със себе си. Нека да разгледаме няколко от най-ефективните лекарства за безпокойство:

Практикувайте медитация редовно

Това е един от най-добрите естествени релаксанти , които съществуват, за който не е нужно да плащате нищо и е достатъчно само вашето желание и практика. Медитацията  е древна  техника, която се състои в това да оставите  ума си празен. По този начин получавате спокойствие, което ви пренася в ново състояние на ума. С медитацията се научавате да дишате, което обогатява цялото ви тяло с кислород.

Освен това освободете ума си, така че негативните мисли постепенно да изчезнат . И с тях повечето симптоми на тревожност също изчезват.

Спорт за борба с безпокойството

На всички ни се случва: когато сте тревожни, ядете ужасно и не ви се прави нищо , особено спорт. Но трябва да знаете, че една от дейностите, която ще ви подхожда най-добре, е да практикувате често физическа активност.

Упражнението ви помага да освободите напрежението и повишава нивата на серотонин в мозъка ви. Той също така освобождава ендорфини, хормони, които ви карат да се чувствате добре. Важното е да не стоите по цял ден на дивана пред телевизора.

Всъщност, дори ако ходите само на един час пеша всеки следобед, това вече може да подобри настроението ви. Доказано е, че ходенето повече от 30 минути ви помага да мислите лесно. Това ще ви помогне да  отпушите  онези емоции, които ви причиняват безпокойство и мъка.

  Лимфен дренаж на крака – процедура за здраве и слаба фигура  

Използвайте техники за релаксация

Техниките за релаксация са серия от ефективни практики за лечение на тревожност и естествен стрес. Можете да ги използвате за връщане към спокойствието и като здравословно хоби. Много от тях имат положителен ефект за предотвратяване на сърдечни заболявания и намаляване на болката. 

Доказано е, че техниките за релаксация спомагат за намаляване на сърдечната честота, кръвното налягане, секрецията на кортизол и адреналин, умората и лошото настроение. Лекарите ги препоръчват като част от алтернативите за домашно лечение за недостиг на въздух поради тревожност. 

Ароматерапия: естествено лекарство за безпокойство

Със сигурност някога сте се разхождали из градина и миризмата на цветя автоматично ви кара да се чувствате по-добре. И това е, че ароматите стимулират различни области на мозъка ви, които могат да предизвикат спокойствиеЕфектът му е доста бърз и обикновено действа добре за успокояване на кризи на тревожност или пристъпи на паника.

Ето защо ароматерапията е добър пример за естествено средство за лечение на тревожност. Прави се чрез вдишване на етерични масла, разредени в гореща вода. За целта можете да използвате дифузер или изпарител, или можете да ги помиришете директно от тяхната бутилка. 

След това се правят дълбоки вдишвания, като въздухът се задържа в белите дробове за 3 секунди. Можете да правите тази процедура няколко пъти на ден и след това да увеличите от 5 на 7 вдишвания, като използвате различни етерични масла.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

8 признака на нисък тестостерон

Как да се отървем от сърбеж по кожата

Kак да облекчим болки в очите