Любопитно

Kак да си направим барбарон

как да си направим барбарон

Чудили ли сте се как да си направите барбарон?

Барбаронът е мебел, която трябва да имаме в дома си, освен това е доста лесен за изработка, няма да се налага да харчите много пари и можете да го направите от комфорта на вашия дом.

Какви материали са ни необходими?

как да си направим барбарон
  • Тъкан 2 до 6 метра плат в зависимост от това колко голям искате вашия кръгъл барбарон. Можете да изберете цвета, който харесвате.
  • Чул. Това е много здрава тъкан, подобна на кълчища. Този се предлага в различни цветове. И пълнеж ( стериопорени топчета, влакна, дунапрен  или боб).
  • Конец. Трябва да вземете дебел конец, за да зашиете тъканта.
  • Дебела игла или шевна машина. Много хора не знаят как да използват шевната машина , така че е най-добре да използвате дебела игла, с която можете да съедините тъканта.

 Как да направите барбарон стъпка по стъпка

  1. За да започнете да правите кръгъл барбарон, първото нещо, което трябва да направите, е да отпечатате шаблоните. В този случай шаблонът за направата на му ще бъде правоъгълник с триъгълник във всеки край.
  2. Започнете да изрязвате плата и чула във формата на шаблоните. Тъй като барбаронът ще бъде кръгъл, ще са необходими осем изрезки от плат и чул.
  3. След като изрежете частите, съединете ги с карфици и започнете да шиете с машина или с игла, не забравяйте, че трябва да оставите 1 сантиметър поле за шиене. Продължете да шиете, докато всички шаблони на плат се съединят, оставяйки малък отвор за пълнежа.
  4. Вземете пълнежа от влакна, остатъците от плат или нарязан дунапрен и започнете да пълните чувала. Не забравяйте, че трябва да го оставите много пълен.
  5. С дебела игла започнете да затваряте дупката, където сте поставили плънката. Ако не искате конецът да се вижда къде сте шили, това, което можете да направите, е да изрежете осмоъгълник от чул и да го зашиете в двата края на бутер.
  6. Сега всичко, което трябва да направите, е да изпробвате вашият удобен барбарон и да се насладите на обстановката.
Сподели, ако ти харесва :)
  Как да вляза в чужд WhatsApp?

Вижте още

Как да отворим акашови записи?

Моловете в Истанбул

Мъжки имена / имена за момчета