Здраве и красота

Kак да спрем болката в зъба

как да спрем болката в зъба

Искате ли да знаете как да спрете болката в зъба?

Зъбоболът много пъти е нещо почти непоносимо, така че най-подходящото нещо, ако ви се случи, е да отидете директно във вашата доверена дентална клиника. 

Въпреки това, ако не е възможно да отидете на зъболекар, винаги е добър вариант да опитате едно от тези домашни средства, за да ви помогне да се справите с болката, докато можете да се лекувате. 

Домашни средства за зъбобол

1. Нанесете лед

Ако има напреднал кариес и в крайна сметка развиете флегмон , е удобно да поставите лед върху външната част на челюстта. Студът помага за леко намаляване на подуването и осигурява известно временно изтръпване. 

За да не се нараните, не забравяйте винаги да увивате леда в кърпа или кърпа, така че да не влиза в пряк контакт с кожата ви. Най-препоръчително е да приложите леда за около 15 или 20 минути. 

 2. Гаргара с вода и сол

След изваждането на зъб е обичайно да забележите известен дискомфорт в интервенираната област през следващите дни. В този случай изплакване на базата на морска сол (супена лъжица) и вода ще ви помогне благодарение на лечебната си сила.

Този домашен лек за зъбобол също е доста полезен, ако имате рана на лигавицата, като рана или гангрена . Имайте предвид, че устата е влажна среда, така че всяко нараняване изисква повече време за заздравяване.

  Как да облекчим болки в петите?

Въпреки това гаргарите допринасят за малко по-бързото заздравяване , така че следоперативният период на екстракцията да е по-поносим. Ако имате рана, можете да използвате и специфични продукти, които се продават в аптеките. 

3. Конец за зъби

Натрупването на остатъци от храна може да бъде причината за болката. В такъв случай дълбоката хигиена с конец за зъби и интерпроксимални четки може да подобри състоянието на вашата уста и да намали дискомфорта.

Това е особено полезно, когато при пълно затваряне на устата забележим остатъци от храна, които оказват натиск върху кътниците. Това неприятно усещане може да засегне и венците, особено ако става въпрос за твърда храна , така че болката в този случай може да се разпростре извън самия зъб.

Не забравяйте, че иригаторът за устна кухина е изключително полезен за почистване на кътчетата и процепите в устата, особено на междузъбните пространства.

как да спрем болката в зъба

 4.Нанесете масло от карамфил

По същия начин ключът е подправка, която има множество антисептични и анестетични свойства. Всъщност директното прилагане на карамфилово масло ще служи като превенция за предотвратяване на развитието на бактерии в устата. 

Ако нямате карамфилово масло, можете да изберете да смелите около 4 скилидки , за да получите прах, който ще поставим в торбичка, направена с филтър за кафе.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Мъж свири на саксофон, докато лекарите извършват операция на мозъка му

Редовна грижа: Кога и колко пъти годишно трябва да посещавате зъболекар

Кога се пие фолиева киселина сутрин или вечер