Финанси

Застраховане онлайн: Как да спестите непредвидени разходи и да си осигурите спокойствие

Застрахователните компании предлагат продукти на изключително изгодни цени, а достъпът до тях онлайн е допълнително предимство 

През последните години се очертава ясна нагласа сред потребителите на застрахователните продукти: те могат да спестят непредвидени разходи, гарантират сигурност и спокойствие, това е разход, който трайно присъства в личния и семеен бюджет. Повишеното доверие към застрахователната сфера се дължи предимно на осъзнаването на ползите от застраховките.

Допълнително предимство е и улесненият достъп до застраховане онлайн.

Несъмнено цената на застраховката е основен фактор, когато се избира конкретна полица, но наред с нея е ключово и какви са самите условия, нивата на покрития, размерът на застрахователните суми. Съветът на експертите е, в търсене на ниска стойност клиентите да съобразяват потребностите си и да проучват внимателно условията, за да удовлетворят напълно очакванията си.

При намерението за сключване на договор за полица промоционалните оферти и препоръката от близки хора също се явяват водещи за избора на потребителите. Фокусът е предимно върху задължителната гражданска отговорност, висок е процентът на клиентите на автокаско и имуществените полици, като нараства броят и на ползвателите на здравни застраховки и медицински застраховки за пътуване в чужбина.   

Онлайн застраховките са масово предпочитани, защото не се изисква посещения на офиси, а целият процес протича от дистанция, включително заплащане и получаване на документите.

Дигиталната платформа Crediport.bg предоставя опция за сравнение на офертите, налице е и калкулатор за премиите, а богатият избор между застрахователите в България и възможността за реални отстъпки, е конкурентна услуга, която привлича интереса на потребителите.

Сключването на застраховка е бързо и удобно, като протича само в няколко стъпки:

1. Онлайн формуляр

Попълвате личните си данни с конкретна цел за дадена застраховка. Ако е наличен, може да избирате опции или пакет.

2. Плащане и получаване

И вече сте на етап, в който може да осъществите плащането – изцяло онлайн. Получавате необходимия достъп до застраховката по електронната поща, без куриер.

3. Избиране на опции

Консултантите ще Ви окажат допълнително съдействие при нужда от други застраховки, за да обсъдите всички варианти по телефона и да изберете най-изгодните условия.

Онлайн застраховането е неограничено като възможности, независимо дали касае имущество, здраве и живот, автомобили, пътувания, професионална отговорност. Не се заплащат такси за услугата по застрахователно посредничество – избирате индивидуално и се доверявате на опитни експерти, за да си осигурите желаното спокойствие.

Резултатът се измерва в максимално спестени време, средства и рискове, което представлява безценно предимство в забързаното ни ежедневие.  

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

За колко време се копае един биткойн

Как да изкарам пари от изкуственият интелект с 5000 лв инвестиция

Небанкови кредити – какво трябва да знаем!