Финанси

За колко време се копае един биткойн

С наближаването на ограничението на предлагането на 21 милиона BTC , колко време отнема един биткойн, за да се изкопае?

Извличането на биткойни остава едно от най -популярните начинания за криптовалута за тези, които търсят печалба, наред с добива на Ethereum . Хиляди миньори продължават да купуват минни платформи и да използват значителни количества електроенергия за добив на биткойни, като получават критики за въздействието им върху околната среда.

Ако искате да се присъедините към играта за копаене или просто сте любопитни как всичко работи, ето кратък поглед върху добив на биткойни.

Колко време отнема добивът на 1 биткойн?

Понастоящем няма начин да се добие само един биткойн. Вместо това крипто миньорите ще добиват един блок, като наградата в момента е определена на 6.25 BTC на блок.

  • Всеки блок отнема 10 минути. Това означава, че на теория ще отнеме само 10 минути, за да извлечете 1 BTC (като част от наградата от 6,25 BTC).
  • Въпреки това, преди да отидете на избор на вашия Lamborghini, важно е да знаете, че за всеки блок има хиляди биткойн миньори, всеки се състезава за наградата.
  • Когато в мрежата има повече миньори, трудността на копаене се увеличава. В резултат на това всеки блок изисква повече изчислителна мощ за решаване.
  Как да взема кредит от европейска банка?

Поради малката вероятност за добив на един блок на една платформа, много биткойн миньори се присъединяват към пул за добив. Минни пулове комбинират колективната изчислителна мощ на своите членове и разделят печалбите въз основа на дела на мощността, която всеки миньор носи. Делът на мощността или хешрейтът зависи от вашата ASIC настройка за копаене. За да поставим това в контекст, една от най-мощните платформи на ASIC – Antminer S19 Pro – има хешрейт от 110 TH/s. Това съставлява само 0,00088% от пула F2Pool.

Колко биткойни можете да добиете за един ден?

С всеки биткойн блок, който отнема 10 минути за добив, всеки ден се извличат 144 блока. Това означава, че при текущия курс, последващ наполовина биткойн, 900 BTC са достъпни за награди всеки ден.

В момента F2Pool и Poolin са двата най -големи минни пула, отговарящи съответно за 14,23% и 12,60% от общия хешрейт.

С 144 блока, извличани всеки ден, това означава, че F2Pool трябва да вижда награда от приблизително 128 BTC всеки ден – споделена между членовете

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изтегля кредит като съм с лошо ЦКР

Колко популярна беше търговията с благородни метали през 2023?

Как да: проверка колко пари имам в банковата сметка