Любопитно

Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Интересувате се как да изчистите вътрешната памет на телефона?

Вътрешната памет на телефона е мястото, където се съхраняват приложенията, данните, снимките, музиката и видеото. Ако вътрешната памет е пълна, това може да доведе до проблеми с производителността на телефона, както и до невъзможност за инсталиране на нови приложения или за съхранение на нови данни.

Има няколко начина да освободите място във вътрешната памет на телефона си. Ето някои от тях:

1. Изтрийте приложения и игри

Ако имате приложения, които не използвате, можете да ги деинсталирате, за да освободите място. За да направите това, отворете приложението „Настройки“ и след това отидете на „Приложения и уведомявания“. Докоснете приложението, което искате да деинсталирате, и след това докоснете „Деинсталиране“.

2. Изтрийте временни файлове

Много приложения създават временни файлове, които се използват за съхранение на данни, които не са необходими след като приложението бъде затворено. Тези файлове могат да заемат много място в паметта на телефона ви.

За да изтриете временните файлове, отворете приложението „Настройки“ и след това отидете на „Приложения и уведомявания“. Докоснете приложението, от което искате да изтриете временните файлове, и след това докоснете „Съхранение и кеш“. Докоснете „Изчистване на кеша“ и след това докоснете „Изчистване на всички данни“.

3. Премахнете големи файлове

Ако имате големи файлове, които не използвате, можете да ги преместите в облака или да ги изтриете, за да освободите място. За да преместите файл в облака, отворете приложението „Файлове“ и след това докоснете файла, който искате да преместите. Докоснете „Споделяне“ и след това изберете приложението, в което искате да преместите файла.

За да изтриете файл, отворете приложението „Файлове“ и след това докоснете файла, който искате да изтриете. Докоснете „Изтриване“.

  История и символика на диамантените годежни пръстени

4. Използвайте приложение за почистване

Има много приложения за почистване, които могат да помогнат за освобождаване на място в паметта на телефона ви. Тези приложения обикновено могат да изтриват временни файлове, да деинсталират неизползвани приложения и да намират и изтриват големи файлове, които не използвате.

5. Използвайте външна карта с памет

Ако вашият телефон поддържа външна карта с памет, можете да преместите някои от данните си на картата, за да освободите място във вътрешната памет. За да направите това, отворете приложението „Файлове“ и след това докоснете файла, който искате да преместите. Докоснете „Споделяне“ и след това изберете „SD карта“.

Ето някои конкретни съвети за това как да освободите място във вътрешната памет на телефона си:

  • Проверете кои приложения използват най-много място. За да направите това, отворете приложението „Настройки“ и след това отидете на „Приложения и уведомявания“. Докоснете „Приложения“ и след това докоснете „Съхранение“. Това ще ви покаже кои приложения използват най-много място.
  • Преместете големи файлове на външна карта с памет. Това включва снимки, видеоклипове, музика и други големи файлове.
  • Изтрийте приложения, които не използвате. Ако не сте използвали приложение в продължение на няколко месеца, вероятно не го използвате.
  • Премахнете временните файлове. Много приложения създават временни файлове, които не са необходими след като приложението бъде затворено.
  • Използвайте приложение за почистване. Приложение за почистване може да ви помогне да намерите и изтриете големи файлове, които не използвате.

Като следвате тези съвети, можете да освободите място във вътрешната памет на телефона си и да подобрите работата му.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Колко ток харчи конвектор 2000 w

В земното ядро ​​​​може да е открито мистериозно ново вещество

Подарък за мъж