Любопитно

Как да разбера дали съм бременна с термометър?

Женското тяло е подредено по удивителен начин – веднага след оплождането на яйцеклетката започват нови процеси в него. Глобалното преструктуриране под влияние на хормонална промяна води до промени, които не могат да бъдат пренебрегнати.

  Липсата на менструация и нарастващият корем са външни признаци. Как да използвам термометър за определяне на ранна бременност? Промените в благосъстоянието също трябва да подсказват, че е време да се приготвите да станете майка.

Какво е важно да знаете за базалната температура?

  Терминът „базална температура“ може да бъде чут в кабинета на гинеколога, когато става въпрос за методи за определяне на овулацията или как да се определи бременността с термометър.

  Едно измерване на температурата няма да даде необходимата информация – базалната температура се измерва за определен период от време, за да се напишат марки в календара или да се изгради графика. Измерването на вътрешна или базална телесна температура (BBT) обикновено се измерва с ректален термометър в ануса.

Температурният метод за определяне на бременността няма да даде пряк отговор като „да, бременна“ или „не, този път не се е случило“. Но ако температурата не спадне в края на периода на овулация, трябва да има причина за това явление. Най-вероятно това са промени в хормоналните нива поради зачеването.

  Въпреки това, не може да се фокусира само върху температурните показатели, особено след като тези промени се случват по други причини. Ако има други симптоми на бременност и температура от 37 ° C, трябва да се направят допълнителни изследвания и ултразвук.

  Понякога дори лекарите не могат да определят причината за малко повишаване на температурата, което продължава няколко месеца. Но възможно ли е да се определи бременността само по температурата? Разбира се, че не, това е един от показателите за вътрешни промени в тялото. Измерванията се влияят от няколко фактора, така че е важно правилно да се правят измервания, като се отчитат дневните колебания.

  Как да върнем блясъка на мрамора?

  Има няколко метода за измерване на температурата. Най-точните показатели се дават не от „външната“ (измерена в подмишниците), а от вътрешната температура.

Важно е да знаете няколко прости правила и да знаете как да измервате температурата, за да определите бременността:

  • Процедурата се прави най-удобно в хоризонтално положение, отпуснато.
  • Препоръчително е да използвате термометъра в леглото, веднага след сън.
  • Измерванията не трябва да се пропускат, независимо дали са делнични или почивни дни.
  • Изпълнявайте всички действия по един и същи начин, по едно и също време, с разлика не повече от половин час.
  • След влизане в ануса, термометърът трябва да се държи не повече от 6-7 минути.
  • Веднага след като вземете индикаторите, фиксирайте ги в личен бележник или в интимния си „дневник“ – за да направите график или да запазите календарна маса.

  През периода, когато има съмнение преди следващата менструация, жените се опитват да определят бременността по температурата си. Аптечните тестове се извършват след няколко дни или седмици закъснение; препоръчително е да се записват температурни показатели няколко месеца подред, за да се забележат отклонения. Във форумите можете да прочетете, че температурата в устата от 37 ° C се счита за признак на бременност.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да накараме косата да расте като луда?

Как да боядисам колата си сам?

Кое е най-скъпото кафе в света?